REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos centro sąjunga (LCS) pritaria prezidento Rolando Pakso nuomonei, kad turėtų būti pakeistas sveikatos apsaugos ministro pareigas einantis Romualdas Dobrovolskis. Kaip teigiama pirmadienį (03.03) išplatintame LCS pranešime spaudai, partijos lyderis Kęstutis Glaveckas yra įsitikinęs, kad R. Dobrovolskis negali vadovauti ministerijai dėl "savo neprofesionalumo".

REKLAMA
REKLAMA

LCS teigia neigiamai vertinanti ministro įsakymą dėl privalomo vaistinėlių automobiliuose pakeitimo pirmosios pagalbos rinkiniais nuo šių metų balandžio 1 dienos bei ankstesnį jo sprendimą dėl kvotų įvedimo kompensuojamiesiems vaistams, kurį teismas pripažino neteisėtu.

REKLAMA

Pasak K. Glavecko, minėtuoju sprendimu ministras "perpildė žmonių kantrybės taurę".

Centristų iniciatyva 2001 metų pabaigoje buvo inicijuota interpeliacija R. Dobrovolskiui, tačiau Seime nepakako surinkti balsų jam atstatydinti. Praėjusių metų pavasarį opozicija, tarp jų ir centristai, inicijavo antrąją interpeliaciją, kuri taip pat žlugo.

Motyvus, kodėl jo netenkina sveikatos apsaugos ministras, R. Paksas ketina išdėstyti pirmadienį, Seime pristatydamas premjero kandidatūrą.

REKLAMA
REKLAMA

Į Vyriausybę R. Dobrovolskį delegavusios Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) lyderis Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas yra pareiškę, kad partija nėra linkusi "aukoti" savo deleguotų ministrų, tačiau nenori ir konfrontacijos su prezidentu.

Tikimasi, kad Seimas A. Brazausko kandidatūrą spės patvirtinti dar šią savaitę ir taip suteiks įgaliojimus toliau dirbti dabartiniam ministrų kabinetui.

Manoma, kad daugiau ministrų, išskyrus minėtą R. Dobrovolskį, R. Paksas keisti neketina.

Praėjusį trečiadienį prisiekus naujajam prezidentui R. Paksui, premjeras A. Brazauskas grąžino jam ministrų kabineto įgaliojimus ir Vyriausybė buvo prezidento įgaliota laikinai eiti pareigas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1998 metais Konstitucinis Teismas (KT) paskelbė, kad Vyriausybė turi grąžinti įgaliojimus pareigas pradėjusiam eiti naujam prezidentui, tačiau šis, KT nuomone, privalo Seimui teikti įgaliojimus grąžinusio ministrų kabineto vadovo kandidatūrą.

Šią procedūrą KT pavadino "mandagumo atsistatydinimu", kuris "leidžia patikrinti, ar po prezidento rinkimų Seimas vis dar pasitiki savo suformuota Vyriausybe".

Seimui nepritarus ministro pirmininko kandidatūrai arba pasikeitus daugiau kaip pusei Vyriausybės narių būtų pradedama naujos Vyriausybės formavimo procedūra.

A. Brazausko Vyriausybės programa buvo patvirtinta Seime 2001 metų liepą. Nuo to laiko nepasikeitė nė vienas ministrų kabineto narys.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų