REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyresnysis Saddamo Husseino sūnus antradienį (03.18) atmetė JAV ultimatumą Irako lyderiui ir jo sūnums išvykti į tremtį arba rengtis karui ir sakė, į Iraką įsiveržusių JAV pajėgų laukia "kruvinas mūšis".

REKLAMA
REKLAMA

"Pasiūlymą ...pateikė asmuo, kuris ne visai veiksnus ...pasiūlymas turėtų būti toks: Bushas palieka postą Amerikoje, jis ir jo šeima", - sakė Saddamo Husseino sūnus Uday (Udajus), kurio komentarus išplatino jo sekretoriatas.

REKLAMA

JAV prezidentas Gerge'as W. Bushas (Džordžas V. Bušas) davė Saddamui Husseinui ir dviem įtakingiems jo sūnums Uday ir Qusay (Kusajui) 48 valandas, per kurias jie turi išvykti iš Irako, ir pagrasino priešingu atveju pradėti invaziją.

"Tų amerikiečių, kurie su mumis kariaus, žmonos ir motinos verks kruvinomis ašaromis, - sakė Uday. - Jie neturėtų įsivaizduoti, kad Irako žemėje ar už jos ribų turės saugią vietą".

Baltųjų rūmų pareigūnai sakė, kad terminas Irako lyderiui ir jo sūnums baigsis ketvirtadienį 4 val. 15 min. Irako (3 val. 15 min. Lietuvos) laiku.

REKLAMA
REKLAMA

39 metų Uday yra Irako žurnalistų sąjungos pirmininkas, jam priklauso įtakingiausias Irako laikraštis "Babel", jis vadovauja populiariam televizijos kanalui "Shebab".

Iki 1996 metų pasikėsinimo į jo gyvybę jis turėjo geras galimybes perimti tėvo politinę valdžią, bet po pasikėsinimo, kurio metu jis buvo sunkiai sužeistas, imta abejoti dėl jo įtakos aukščiausiuose Irako valdžios sluoksniuose.

Vis dėlto jis liko netoli šeimos ir klano, kuris valdo Iraką, centro.

"Reuters"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų