REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Respublikos prezidentas Rolandas Paksas nusiuntė laišką ministrui pirmininkui Algirdui Brazauskui ir Valstybės saugumo departamento direktoriui Mečiui Laurinkui dėl papildomų saugumo priemonių Irako krizės atžvilgiu.

REKLAMA
REKLAMA

Laiške premjerui R. Paksas pažymėjo, kad dėl Irako krizės būtina rekomenduoti Lietuvos Respublikos Vyriausybės institucijoms, kitoms įstaigoms ir organizacijoms numatyti, iškilus būtinybei imtis saugumo priemonių stiprinant Lietuvos valstybinės reikšmės ir rizikos objektų bei valstybės sienų apsaugą, numatyti papildomų priemonių, užtikrinančių ir garantuojančių rimtį valstybės viduje, užtikrinančių Lietuvos žmonių saugumą, o kur būtina - sustiprinti oficialių užsienio atstovybių Lietuvoje apsaugą.

REKLAMA

Laiške M. Laurinkui prezidentas nurodė, kad atsižvelgiant į šių metų kovo 17 dienos Valstybės gynimo tarybos sprendimus ir paskutinius įvykius dėl Irako krizės, iškilus būtinybei VSD rekomenduotina imtis papildomų operatyvinių ir kitų veiksmų išaiškinant ir neutralizuojant galimas grėsmes valstybės saugumui, teritorijos vientisumui ir konstitucinei santvarkai, numatyti ir prireikus imtis papildomų saugumo priemonių, užtikrinančių ir garantuojančių Lietuvos žmonių saugumą bei rimtį valstybės viduje.

“Priemonės, kurių bus imtasi, turėtų būti adekvačios galimai grėsmei ir kiek įmanoma netrikdyti normalaus Lietuvos valstybės gyvenimo ritmo, neturi sudaryti papildomų ir nebūtinų suvaržymų Lietuvos gyventojams”, - sakoma valstybės vadovo laiškuose premjerui ir VSD direktoriui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų