REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos liberalų sąjungos (LLS) valdyba apsisprendė siūlyti į kuriamos jungtinės liberalų, centristų ir moderniųjų krikščionių demokratų partijos pirmininko postą dabartinį Vilniaus merą Artūrą Zuoką.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu A. Zuokas yra LLS pirmasis pirmininko pavaduotojas.

Anot LLS pranešimo spaudai, toks sprendimas priimtas "po konsultacijų su Liberalų sąjungos aktyvu".

REKLAMA

"Naujoji partija bus ne besijungiančių partijų suma, o kokybiškai nauja jėga. Naujumo siekiame ir rinkdami partijos pirmininką, kurdami partijos pavadinimą bei programą", - cituojamas pranešime spaudai dabartinis LLS pirmininkas Eugenijus Gentvilas.

Naujosios partijos pirmininkas bus renkamas gegužės 31 dieną numatomame surengti jungiamajame liberalų, centristų ir moderniųjų krikščionių demokratų suvažiavime.

Lietuvos liberalų, Lietuvos centro ir Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungų vadovai ketinimą susijungti į vieną partiją paskelbė po sausio pradžioje įvykusio antrojo prezidento rinkimų turo.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalai, centristai ir modernieji krikščionys demokratai Seime jau sudarė bendrą Jungtinę ir liberalų frakciją. Šiuo metu frakcijai priklauso 25 nariai. Iš viso Seime yra 141 vieta.

E. Gentvilas BNS patvirtino nekandidatuosiąs į jungtinės partijos pirmininkus, tačiau teigė nežinąs, kokią gali užimti poziciją naujoje partijoje. "Naujos partijos tikrai nesirengiu kurti", - juokavo jis. E. Gentvilas pažymėjo žinojęs, "kai kas tikėjosi, jog mes su A. Zuoku susipešime".

Centro sąjungos lyderis Kęstutis Glaveckas, paprašytas pakomentuoti A. Zuoko kandidatūrą, BNS teigė vertinąs jį " kaip jauną, energingą, perspektyvų politiką".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau K. Glaveckas pažymėjo, kad Centro sąjunga į partijos pirmininkus siūlys savo kandidatą.

"Jeigu partijos pirmininku taps liberalas, tai centristas užims pirmojo pirmininko pavaduotojo postą, ir atvirkščiai", - sakė centristų lyderis.

Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungos (MKDS) pirmininkas Vytautas Bogušis, komentuodamas LLS valdybos sprendimą siūlyti A. Zuoką naujosios partijos vadovu, BNS sakė, kad tai "tai labai racionalus, toliaregiškas sprendimas".

"Modernieji krikdemai gerbia šį sprendimą ir pritars A. Zuoko kandidatūrai", - sakė V. Bogušis.

REKLAMA

Pats Vilniaus meras, BNS paklaustas, ar imtųsi jam siūlomų pareigų naujojoje partijoje, teigė, jog "pasitikėjimas visada įpareigoja".

"Manau, kad esu pasirengęs tapti partijos vadovu ir siekti, kad ši partija taptų nauja reikšminga politine jėga, gautų galimybę įgyvendinti savo idėjas ir programą Lietuvos valstybės ir jos gyventojų labui bei siektų maksimalių rezultatų 2004 metais Seimo rinkimuose", - sakė A. Zuokas.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų