REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialliberalai teigia, kad jų iniciatyva Seimo priimtos ir Konstitucinio Teismo "išbrokuotos" įstatymo pataisos dėl nuomininkų ir savininkų nuosavybės atkūrimo teisių įgyvendinimo padarė gerą darbą.

REKLAMA
REKLAMA

"Pripažįstu, kad mano ir kolegos Kęstučio Kuzmicko teikiamas įstatymas buvo klaidingas, bet dabar nesigailiu tai padaręs, nes klaida parodė kelią, kuriuo turime toliau eiti", - pirmadienį (03.10) Seime surengtoje spaudos konferencijoje sakė Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) frakcijos seniūno pavaduotojas Gintaras Šivickas.

REKLAMA

"Trylika metų buvo nežinia, o dabar padėtas taškas ir nurodytas sprendimo būdas", - pažymėjo jis.

Konstitucinis Teismas (KT) konstatavo, kad pernai Seimo priimtos įstatymo pataisos, leidusios nuomininkams privatizuoti butus savininkams grąžintinuose namuose, prieštarauja Konstitucijai.

KT taip pat konstatavo, kad valstybė turi skirti pakankamus finansinius resursus įgyvendinti priimtus įstatymus dėl nuosavybės teisių atkūrimo.

REKLAMA
REKLAMA

G. Šivicko teigimu, po KT sprendimo Vyriausybė turi per tris mėnesius Seimui pateikti tvirtinti nuomininkų iškeldinimo programą su aiškiais finansiniais ištekliais.

Opozicinės Tėvynės sąjungos - konservatorių frakcijos seniūnas Andrius Kubilius yra sakęs, kad nuomininkų iškeldinimui iš grąžintinių namų pakaktų 150 mln. litų.

G. Šivickas abejojo, ar tai nėra per maža suma. Pasak jo, vien tik Kaune nuomininkams patenkinti reikia apie 400 mln. litų.

"Šios problemos ašis yra nuomininkai. Tik išsprendus nuomininkų problemą, savaime išsispręstų ir savininkų problema", - teigė socialliberalas.

Jis pažymėjo, kad Naujoji sąjunga ir toliau "bus aktyvi sprendžiant savininkų ir nuomininkų problemas".

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų