REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Popmuzikos žvaigždė Michaelas Jacksonas turės sumokėti vienam koncertų organizatoriui 5,3 mln. JAV dolerių už tai, kad atšaukė kelis Tūkstantmečio koncertus, ketvirtadienį (03.13) Santa Marijoje (Kalifornijos valstija) nusprendė prisiekusiųjų žiuri.

REKLAMA
REKLAMA

Vietos aukštesniojo teismo atstovė patvirtino, kad prisiekusieji pripažino Michaelą Jacksoną kaltu sulaužius sutartį.

REKLAMA

Vokietis koncertų organizatorius Marcelis Avramas padavė garsųjį atlikėją į teismą praėjusių metų lapkritį, kaltindamas jį atšaukus du Tūkstantmečio koncertus, turėjusius įvykti Sidnėjuje ir Honolulu. Jis reikalavo iš viso daugiau kaip 21 mln. dolerių. Anot koncertų organizatoriaus, jis patyrė didžiulių nuostolių, Michaelui Jacksonui paskutinę akimirką atšaukus savo pasirodymus. Michaelas Jacksonas teisme gynėsi sakydamas, jog koncertus atšaukė Marcelis Avramas.

REKLAMA
REKLAMA

Nedideliame Santa Marijos miestelyje, esančiame už 56 kilometrų nuo Michaelo Jacksono Neverlendo rančos, vykęs teismo procesas susilaukė didelio vietos ir užsienio žiniasklaidos susidomėjimo, kurį dar labiau kurstė pats garsusis dainininkas, į teismą neatvykdamas, arba vėluodamas, arba pasirodydamas, kaip gruodžio mėnesį, tik su vienu batu ir su ramentais. Tąkart jis teigė, kad jam į koją įkando didžiulis voras. Be to, proceso metu tikriausiai visą pasaulį apkeliavo jo deformuotos, o vėliau sutvarstytos nosies nuotraukos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak ieškovo advokato Skipo Millerio, Santa Marijos teismo prisiekusieji beveik visiškai patenkino jo kliento prašymą, kad 44 metų dainininkas padengtų jo tiesioginius 5,9 mln. dydžio nuostolius. Nors priimtas klientui palankus sprendimas, jis apskųs tam tikrus teisėjo procesinius sprendimus, pavyzdžiui, neleidusius prisiekusiesiems svarstyti Michaelo Jacksono skolos vienai Korėjos kompanijai, kurią tariamai perėmė Marcelis Avramas, klausimo. Per apeliacinį procesą advokatas tikisi iš "pirštinėtojo" išpešti dar daugiau pinigų.

Savo ruožtu Michaelo Jacksono advokatė Zia Modabber tvirtino, kad prisiekusiųjų verdiktas reiškia jos kliento pergalę, kadangi ieškovas reikalavo per 21 mln. dolerių. Kartu su Michaelo Jacksono ji dar spręsianti, ar apskųsti jų ramiai sutiktą teismo sprendimą.

dpa-“Reuters”-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų