REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

"Lietuvos" kino teatras šeštadienį (03.15) rengia išskirtinę žymaus rusų režisieriaus Andrejaus Končialovskio vaidybinio filmo "Kvailių namai" premjerą. 2002 m. tarptautiniame Venecijos kino festivalyje filmas pelnė Didįjį žiuri prizą, bet Rusijoje buvo sutiktas labai prieštaringai.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeriniame vakare, kurį ves kino kritikas Saulius Macaitis, dalyvaus antraplanį gydytojo vaidmenį šioje juostoje sukūręs teatro ir kino aktorius Vladas Bagdonas bei epizodiniuose vaidmenyse nusifilmavę broliai Jonas ir Viktoras Baubliai, teatro žiūrovams žinomi iš Eimunto Nekrošiaus spektaklio "Otelas".

REKLAMA

Filme taip pat vaidina garsus roko muzikantas Bryanas Adamsas (Brajanas Adamsas) ir režisieriaus žmona Julija Vysockaja.

Pasak kino platintojų, filmas Lietuvos ekranus pasiekęs labai greitai, tad į premjerą nespėta pakviesti režisieriaus, savo keliones planuojančio iš anksto.

Aktorius V. Bagdonas sakė iki šiol nematęs filmo "Kvailių namai" ir pirmą kartą jį žiūrėsiąs premjeriniame vakare "Lietuvoje". Premjeros aktorius laukiąs kiek nerimaudamas, mat girdėjęs, jog režisierius sumontuotą juostą permontavęs.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvių aktorius sakė pirmą kartą dirbęs su šiuo tarptautinio lygio kino meistru. A. Končialovskis lietuvių aktorius įsidėmėjo Maskvoje rodant E. Nekrošiaus spektaklį "Otelas". Reikšmingame filmo epizode V. Bagdono suvaidintas psichiatrijos ligoninės vyriausiasis gydytojas palieka ligoninę ir išvyksta ieškoti lėšų, kad sudarytų ligoniams tinkamas gydymo sąlygas.

Mintis kurti šį filmą režisieriui gimė, kai 1995 m. buvo parodytas televizijos reportažas apie tai, jog Čečėnijos ir Ingušijos pasienyje prasidėjus kariniams veiksmams medikai likimo valiai paliko psichiatrinės ligoninės pacientus, kurie pradėjo savarankišką gyvenimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Končialovskio filme čečėnų kariai pirmą kartą rusų kine vaizduojami kaip garbingi ir humaniški, tad Rusijoje šis valstybinės pozicijos Čečėnijos karo atžvilgiu nepalaikantis filmas vertinamas prieštaringai.

Pagal tragikomišką ir paradoksalų scenarijų režisierius sukūrė sukrečiantį pasakojimą apie žiaurumą ir meilę, neapykantą ir draugystę, žmones, kurių protiniai sugebėjimai sutrikę, tačiau širdis kupina gėrio.

Rusijos kino meno akademija oficialiai iškėlė dramos "Kvailių namai" kandidatūrą "Oskaro" premijai geriausio užsienio filmo nominacijoje.

REKLAMA

Režisierius, aktorius ir kino scenaristas A. Končialovskis (Andronas Michalkovas-Končialovskis) 1979 m. yra pelnęs Kanų kino festivalio Specialųjį žiuri prizą už didžiausią savo darbą - kino romaną "Sibiriada", taip pat Rusijos kino apdovanojimą "Nikė", "Kinošoko" premiją, kitų garbingų apdovanojimų.

Kovo 19 dieną "Skalvijos" kino centre bus rodomas legendinis A. Končialovskio filmas "Apie Asią Kliačiną, kuri mylėjo, bet neištekėjo", laikomas vienu garsiausių praėjusio amžiaus 7-ojo dešimtmečio kino juostų.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų