REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno arkivyskupijos hierarchai paragino visus arkivyskupijos dvasininkus per pamaldas aiškinti tikintiesiems narystės Europos Sąjungoje (ES) naudą ir raginti balsuoti gegužės mėnesį vyksiančiame referendume.

REKLAMA
REKLAMA

Tai trečiadienį (03,12) spaudos konferencijoje teigė Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius.

Pasak jo, kitą savaitę arkivyskupijos kunigai bus sukviesti į kuriją, kur jiems apie ES reikšmę šalies raidai pasakos valdžios pareigūnai, dalyvavę derybose dėl Lietuvos narystės šioje sąjungoje.

REKLAMA

"Juk neužtenka, kad klebonai iš sakyklos vien tik perskaitytų Bažnyčios poziciją - dvasininkai ir patys turi suprasti apie narystės naudą", - aiškino S. Tamkevičius.

"Ragindami referendume pasakyti "taip", kviečiame galvoti ne tik apie tai, ką iš narystės gausime mes, bet ir ką galėsime duoti ES, taip pat žmonės turėtų mąstyti ne vien apie save, bet ir apie savo vaikų bei anūkų ateitį", - kalbėjo hierarchas.

Praėjusią savaitę Lietuvos vyskupai kreipėsi į visus tikinčiuosius, ragindami referendume balsuoti už Lietuvos narystę ES.

Referendumas dėl Lietuvos narystės ES vyks gegužės 10-11 dieną. Apklausų duomenimis, įstojimą į ES remia du trečdaliai Lietuvos gyventojų.

Lietuvoje nėra valstybinės religijos, tačiau, remiantis visuotinio surašymo duomenimis, 80 proc. gyventojų save laiko katalikais.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų