REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Renee Zellweger 13-ai “Oskarų” nominuotame miuzikle “Čikaga” suvaidino išgarsėti trokštančią Roksę Hart. Ruošiantis šiam neeiliniam vaidmeniui aktorei net 10 mėnesių teko mokytis ne tik šokti, bet ir dainuoti.

REKLAMA
REKLAMA

Renee Kathleen Zellweger gimė 1969 m. balandžio 25 d. mažame miestelyje Katy Teksase. Jos tėvas - Emilis Zellwegeris, inžinierius, gimęs Šveicarijoje. Mama - Norvegijoje gimusi medicinos sesuo. Šeimoje Renee augo ne viena - jos vyresnysis brolis Andrew ir buvo tas žmogus, kuris atvedė sesutę į aktorystę.

REKLAMA

Kaip pasakoja Renee, Andrew vaidino miestelio mokyklos dramos būrelyje. Į šį dramos mėgėjų klubą Andrew atsivesdavo ir Renee. Tačiau ji netikėjo, kad kada nors galėtų tapti aktore, todėl įstojusi į Teksaso universitetą studijavo anglų kalbą. Tačiau būtent universiteto dramos studija padėjo Renee apsispręsti tapti aktore. Jos karjera prasidėjo menkais vaidmenimis juostose “Realybė kandžiojasi” (1994) ir “Imperiniai įrašai” (1995), tačiau 1996 m. jai nusišypsojo puiki proga suvaidinti Camerono Crowe juostoje “Džeris Magvairas”. Čia vaidino ir garsusis Tomas Cruise’as. Dėl vaidmens Renee teko varžytis su tokiomis aktorėmis kaip Cameron Diaz, Bridget Fonda, Winona Ryder - ir jai pavyko.

REKLAMA
REKLAMA

Po to sekė darbai tokiuose filmuose kaip “Melagis”, “Pigesni už rubinus” (Lietuvoje šių filmų nematėme), o vaidmuo komedijoje “Bridžitos Džouns dienoraštis” iškėlė aktorę iki tikrų Holivudo žvaigždžių. Šiuo vaidmeniu ji įrodė savo talentą ir pelnė ne tik kino gerbėjų, bet ir kritikų pagarbą.

Už vaidmenį filme “Seselė Betė” (2000) Renee Zellweger pelnė “Auksinio gaublio” apdovanojimą.

2002 m. Renee Zellweger nusifilmavo juostose “Meilužiai, melagiai ir vagys”, kur vaidino su Robinu Williamsu ir Antonio Banderasu, bei juostoje “Baltasis oleandras” su Michelle Pfeiffer. Netrukus Lietuvos kino teatruose - dar vienas puikus Renee Zelweger vaidmuo - Robo Marshallo filme “Čikaga” ji vaidina kartu su Catherine Zeta-Jones ir Richardu Gere’u.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie aktorės asmeninį gyvenimą žinoma nedaug - ji susitikinėjo su komiku Jimu Carrey (kartu filmavosi juostoje “Aš, kitas aš ir Irena”), o dabar spauda pilna žinučių apie jos ryšius su aktoriumi George’u Clooney.

Iki filmo “Čikaga” Renee dar niekada nėra dainavusi viešai (išskyrus vieną karaokė sceną filme “Bridžitos Džouns dienoraštis”). Dainuoti ir šokti ji išmoko stebėdama aktorę Catherine Zeta-Jones. Dainuoti ir šokti filmui “Čikaga” aktorė mokėsi net 10 mėnesių.

Renee Zellweger pasakoja apie įspūdžius, kuriuos sukėlė pirmą kartą į rankas pakliuvęs miuziklo “Čikaga” scenarijus: “Gavau scenarijų, perskaičiau ir, prisipažįstu, nesupratau visiškai nieko. Nežinojau, kas tai yra miuziklas. Tokio daikto nebuvau mačiusi. Nesuvokiau, ką reiškia visos tos eilės scenarijuje? Maniau, kad nieko gero imtis to, ko visiškai nesuprantu. Mano agentas įkalbėjo mane bent pasikalbėti su projekto režisieriumi ir, pasirodo, jo idėjos buvo įkvepiančios”.

REKLAMA

Paklausta, kas privertė režisierių pirmiausia pagalvoti apie Renee Zellweger Roksės vaidmeniui, artistė tikina: “Apie tai aš nieko nežinau. Galiu pasakyti, kad su Rokse negaliu savęs lyginti. Man patinka tik jos sąžiningumas. Tai, kaip ji atrodo ir elgiasi, prieštarauja mano įsitikinimams ir požiūriui į gyvenimą”.

Renee pirmąkart vaidino tokią seksualią merginą. Apie tai aktorės sako: “Seksualumas - svarbi Roksės dalis. Tai buvo nauja ir įdomu man. Vaidinau merginą, kuriai tai svarbu”.

Apie dainininkės “karjeros” pradžią Renee samprotauja: “Mano, kaip dainininkės, karjeros pradžia prasidėjo labai labai seniai... duše. Tuomet dainuodavau pagal “The Beatles” melodijas, o brolis šaukdavo: “Nutilk”... Nežinau, kodėl “Čikagos” režisierius Robas Marshallas pakvietė mane ir patikėjo manimi. To paaiškinti aš tikrai negaliu”.

REKLAMA

Apie šlovę ir pripažinimą Renee mąsto: “Šlovė mano gyvenime - tai kitas darbas, kuris ateina kartu su mano dabartiniu užsiėmimu... Tačiau dažniausiai aš būnu taip įsitraukusi į darbą ar asmeninį gyvenimą, kad to nė nepastebiu... Šlovė kaip medūza - negali pažvelgti jai į akis, negali jos pripažinti, tačiau, jei pasiduosi jos kerams, virsi akmeniu”.

Nuo kovo 14 d ienos filmas “Čikaga” pradedamas rodyti Lietuvos kino teatruose.

“Garsų pasaulio įrašai” www.gpi.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų