REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas George'as W. Bushas (Džordžas V. Bušas) antradienį (10.07) pareiškė, kad Arnoldas Schwarzeneggeris (Arnoldas Švarcenegeris) kovodamas dėl Kalifornijos gubernatoriaus posto surengė "ryškią" rinkimų kampaniją, ir pareiškė norą bendradarbiauti su aktoriumi respublikonu.

REKLAMA
REKLAMA

"Jeigu jis taps gubernatoriumi, aš su juo, žinoma, dirbsiu, - sakė G. W. Bushas interviu reporteriams. - Jis, be abejo, surengė ryškią kampaniją. Jam pavyko paveikti daugelio žmonių vaizduotę".

REKLAMA

G. W. Bushas, kuris, kaip žinoma, anksti eina miegoti, sakė, kad nekantraudamas laukia rinkimų rezultatų, bet yra linkęs juos perskaityti trečiadienio rytą laikraščiuose, o ne laukti 20 val. vietos (trečiadienio 5 val. Lietuvos) laiku, kai bus uždarytos rinkimų apylinkės.

Pasibaigus balsavimui ir gavus duomenis iš 14 proc. rinkimų apylinkių buvo paskelbta, kad 56 proc. žmonių norėjo nušalinti G. Davisą, o 44 proc. siekė, kad jis liktų savo poste.

REKLAMA
REKLAMA

A. Schwarzeneggeris surinko beveik dvigubai daugiau balsų už savo pagrindinį varžovą demokratą Cruzą Bustamante (Krusą Bustamantę) - už Holivudo žvaigždę balsavo 52 proc. naują gubernatorių rinkusių žmonių, o už C. Bustamante - 30 procentų. Trečias liko respublikonų kandidatas Tomas McClintockas (Tomas Maklintokas), surinkęs apie 12 proc. balsų.

Netrukus po balsavimo pabaigos A. Schwarzeneggeris paskelbė pergalę pirmalaikiuose Kalifornijos gubernatoriaus rinkimuose ir padėkojo juo pasitikėjusiems žmonėms.

"Reuters"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų