REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmasis Kinijos pilietis į kosmosą skris spalio 15-17 dieną, penktadienį (10.10) pranešė oficiali naujienų agentūra "Xinhua", remdamasi neįvardytu Kinijos kosmoso programos atstovu.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį Kinijos laikraštis "China Daily" pranešė, kad pirmasis Kinijos kosmonautas aplink Žemę apskries 14 kartų. Anksčiau Kinijos žiniasklaidos priemonės pranešė, kad skrydis iš viso truks tik 90 minučių, o erdvėlaivis tik vieną kartą apskries apie Žemės rutulį.

REKLAMA

Būsimasis skrydis laikomas griežčiausioje paslaptyje ir iš anksto nebuvo pranešama jo data. Tačiau šaltiniai iš dviejų didžiausių Kinijos valstybinių televizijos kompanijų nurodė agentūrai "Reuters" preliminarią skrydžio datą - spalio 15-ąją. Dabar ir "Xinhua" patvirtina šią informaciją.

Kai kurių Kinijos žiniasklaidos priemonių duomenimis, pateiktais "China Daily" redakcijos straipsnyje, erdvėlaivį "Shenzhou" ("Dangaus laivą") pilotuos kosmonautas, išrinktas iš 14 kandidatų - patyrusių naikintuvų lakūnų. 14-os pretendentų sąrašas jau sutrumpintas iki trijų žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Pilotuojamo erdvėlaivio skrydis yra Kinijos nacionalinis pasididžiavimas. Ji siekia tapti trečiąja po Rusijos ir JAV pasaulio valstybe, pasiuntusia žmogų į kosmosą.

Iki šiol Kinija paleido keturis nepilotuojamus erdvėlaivius. Dabartinio projekto vadovai tai aiškina "lėšų stygiumi".

Jeigu erdvėlaivio paleidimas bus nesėkmingas, tai sukels abejonių, ar būtina kosmoso programa šalyje, kur 140 mln. žmonių gyvena, galėdami išleisti per dieną mažiau nei 1 dolerį.

"Reuters"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų