REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš Vidaus reikalų ministerijos (VRM) Vyriausiosios pareigūnų kvalifikavimo komisijos pirmininko pareigų sekretorių Joną Liaudanską ketinantis atleisti ministras priverstas taisyti savo paties pasirašytus įsakymus.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS sužinojo VRM, Virgilijus Bulovas pirmadienį (10.06) pasirašė įsakymą, kuriuo pakeitė Vyriausiosios pareigūnų kvalifikavimo komisijos sudarymo principus ir šios komisijos darbo organizavimą.

REKLAMA

Šis įsakymas įsigalios, jį paskelbus Valstybės žiniose.

Įsigaliojus minėtam teisės aktui, ministras pasirašys naują įsakymą, kuriuo pakeis Vyriausiosios pareigūnų kvalifikavimo komisijos personalinę sudėtį. Formaliai J. Liaudanskas pirmininkaus minėtai komisijai, kol ministras į šias pareigias nesuras kitos kandidatūros.

Kaip BNS sakė ministras V. Bulovas, greičiausias vadovauti komisijai bus paskirtas ministerijos valstybės sekretorius Evaldas Gustas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip skelbta, atšaukti savo įsakymą, kuriuo skandalingais politiniais pareiškimais pagarsėjęs ministerijos sekretorius J. Liaudanskas buvo paskirtas vadovauti Vyriausiajai pareigūnų kvalifikavimo komisijai, ministras nusprendė praėjusią savaitę, premjerui Algirdui Brazauskui pareikalavus.

Dviprasmiškais politiniais pareiškimais pagarsėjęs J. Liaudanskas į minėtos komisijos pirmininko pareigas buvo paskirtas prieš dvi savaites.

Ministras tada teisinosi neturėjęs galimybių į šias pareigas surasti tinkamesnės kandidatūros, nes pagal įstatymus komisijai turi vadovauti viešojo saugumo padalinius kuruojantis pareigūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

J. Liaudanskas kuruoja Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos, Vadovybės apsaugos departamentą, Vidaus tarnybos pulkus.

Sekretoriui iki šiol nepatikėtas pagrindinės viešojo saugumo srities - policijos kuravimas. Policijos departamento veiklą tiesiogiai kontroliuoja ministras.

Paskyrus J. Liaudanską, sunerimo Policijos departamento pareigūnai, kurių atstovo šioje komisijoje nėra. Jie teigė, kad gali prasidėti sąskaitų suvedinėjimas ir bandymai atleisti iš darbo principingus pareigūnus.

REKLAMA

J. Liaudanskas savo ruožtu BNS sakė neturįs ministrui pretenzijų dėl tokio sprendimo.

"Tai audra vandens stiklinėje, man dar geriau, mažiau darbo bus", - yra sakęs valdininkas.

Šių metų pavasarį J. Liaudanskui V. Bulovas skyrė griežtą papeikimą už valdininkui nepriderančius viešus pareiškimus. Tuomet vidaus reikalų ministras J. Liaudanskui pasiūlė pagalvoti ir apie atsistatydinimą.

J. Liaudanskas buvo nubaustas už tai, kad kalbėdamas per televiziją, jis leido suprasti, kad saugos bendrovė "Ekskomisarų biuras", kurią įkūrė dabartinis Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Alvydas Sadeckas, dalyvavo "Mažeikių naftos" privatizavime ir "uždirbo" iš JAV bendrovės "Williams International" atėjimo.

Be to, J. Liaudanskas siūlė pasidomėti "kokios jėgos" atvedė socialliberalų lyderį Seimo pirmininką Artūrą Paulauską į didžiąją politiką.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų