REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Etikos ir procedūrų komisija konstatavo, kad politiką ir žurnalistą iškeikęs parlamentaras Vytautas Šustauskas eilinį kartą pažeidė etiką. Komisija pirmadienį (10.06) svarstė du skundus dėl V.Šustausko. Valdančioji Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) frakcija pasiskundė, jog parlamentaras "kvailiu" televizijos laidoje išvadino frakcijos narį Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininką Alvydą Sadecką.

REKLAMA
REKLAMA

Opozicinės Tėvynės sąjungos - konservatorių frakcijos narys Jurgis Razma kreipėsi dėl V.Šustausko įžeidimų bei grasinimų laikraščio "Laikinoji sostinė" žurnalistui. Pasak šio laikraščio, V.Šustauskas garsino žurnalistui, jog už savo straipsnius jis turės atsiprašyti Kauno nusikaltėlių pasaulio autoriteto Henriko Daktaro. Tai ne pirmas kartas, kai Etikos ir procedūrų komisija svarsto V.Šustausko elgesį.

REKLAMA

Komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas tikisi, jog geranoriški pokalbiai su parlamentaru bus naudingesni negu sankcijos. "Geriau su V.Šustausku kalbėtis, negu kariauti", - sakė jis žurnalistams.

Tačiau komisija parengė didesnę bausmę, nei įspėjimas, skandalingai pagarsėjusiam parlamentarui - nuo šiol jis negalės savo elgesiu puikuotis prieš televizijų kameras, nes etikos klausimai bus svarstomi uždaruose posėdžiuose.

"Mes neatsiribojame nuo žiniasklaidos, bet neleisime V.Šustauskui darytis savireklamos", - BNS sakė A.Salamakinas.

REKLAMA
REKLAMA

Komisijoje eilės laukia dar kelis skundai dėl V.Šustausko elgesio.

Naujausias skundas buvo gautas iš Seimo narių maitinimo užsiimančios valstybės įmonės "Greminta" atstovai, nes V.Šustauskas pareiškė įtarią, jog Seimo restorane jį buvo bandyta nunuodyti.

Dėl šių kaltinimų teisėsaugininkai iškėlė baudžiamąją bylą.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų