REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys iš opozicinės liberalcentristų frakcijos Jonas Čekuolis skeptiškai vertina siūlymą kitų metų birželio viduryje kartu rengti Europos Parlamento ir Seimo rinkimus. Anot jo, sudvejinus rinkimus "išeitų didelė košė žmonių galvose". Jam antrina ir konservatorius Artūras Vazbys.

REKLAMA
REKLAMA

Rinkimų sudvejinimo idėją viešai iškėlė Seimo vicepirmininkas socialliberalas Artūras Skardžius, motyvuodamas šį žingsnį kaip priemonę rinkėjams suaktyvinti, valstybės biudžeto lėšoms taupyti. Pirmieji rinkimai į Europos Parlamentą Lietuvoje turėtų vykti 2004 metų birželio viduryje. Juose Lietuvos rinkėjai turės išrinkti 13 Parlamento narių. Seimo kadencija pagal Konstituciją baigsis tų pačių metų spalio pabaigoje.

REKLAMA

Pasak J. Čekuolio, Seimo ir Europos Parlamento rinkimų problematika yra pakankamai skirtinga.

"Sudvejinus rinkimus gali išeiti didelė košė žmonių galvose. Čia yra skirtingi rinkimai ir juose teiginiai, mintys bus skirtingi", - sakė parlamentaras. Pateikdamas savo asmeninį požiūrį į rinkimų sudvejinimą, J. Čekuolis taip pat atkreipė dėmesį į kai kuriuos praktinius dalykus. Parlamentarui kilo abejonių, ką reiktų daryti kandidatui hipotetiniu atveju, laimėjus tiek Europos Parlamento, tiek Seimo nario mandatus.

REKLAMA
REKLAMA

Rinkimų sudvejinimo idėja nėra nauja. Praėjusiais metais kartu su prezidento rinkimais buvo surengti paankstinti savivaldybių tarybų rinkimai. Pasak J. Čekuolio, šiuo atveju problemų buvo mažiau, nes kandidatai į savivaldybes nedalyvavo Prezidento rinkimuose. "Manau, kad nelogiška būtų sujungti rinkimus", - sakė J. Čekuolis.

Opozicinė Seimo liberalcentristų frakcija kol kas savo nuostatos dėl galimo rinkimų sudvejinimo nėra pareiškusi.

Siūlymas sudvejinti kitais metais vyksiančius Europos Parlamento ir Seimo rinkimus nežavi ir opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos konservatorių frakcijos nario Artūro Vazbio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį spaudos konferencijoje komentuodamas šią Seimo vicepirmininko socialliberalo Artūro Skardžiaus idėją, A. Vazbys sakė, kad tai sumažintų rinkėjų galimybes įvertinti partijų sugebėjimus atstovauti jų interesams vienoje ir kitoje plotmėje. Debatų ir problematikos susipynimas, jo nuomone, neskatintų demokratijos.

Siūlyme sudvejinti Europos Parlamento ir Seimo rinkimus parlamentaras mato ir pozityvių aspektų, nes tuomet, anot jo, dabartinė socialdemokratų ir socialliberalų valdančioji dauguma greičiau baigtų kadenciją. A. Vazbio nuomone, neatremiamas argumentas būtų ir rinkimams skirtų pinigų sutaupymas.

Seimo narys A. Vazbys taip pat pridūrė, kad Tėvynės sąjunga nei partijoje, nei frakcijoje siūlymo sudvejinti Europos Parlamento ir Seimo rinkimus dar nesvarstė.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų