REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasienio režimą Kuršių mariose savaitgalį pažeidusius Lietuvos žvejus gaudę Rusijos pasieniečiai patys pažeidė valstybės sieną, teigia Lietuvos Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

REKLAMA
REKLAMA

Dėl savaitgalį Kuršių mariose įvykusio incidento laikinai VSAT vadovaujantis pulkininkas Vaclovas Zabarauskas nurodė atlikti tarnybinį patikrinimą.

REKLAMA

Lietuvos žvejų valtį, kuria plaukė šilutiškiai 29-erių ir 38-erių metų vyrai, šeštadienį rytą sulaikė Rusijos pasieniečiai. Kaimyninės šalies pareigūnai įtarė, kad lietuviai neteisėtai kirto valstybės sieną ir jų valtį nutempė į Rusijos pusę.

VSAT teigimu, įvykio metu Kuršių mariose buvo didelis bangavimas, tvyrojo rūkas. Į šią vietą nedelsiant išvyko ir Pakrančių apsaugos rinktinės laivas "Madeleine".

Iki jam atvykstant VSAT pareigūnai užfiksavo, kad, sulaikydamas žvejus bei manevruodamas, rusų pasieniečių kateris buvo įplaukęs ir į Lietuvos vandenis.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl šio incidento įvyko Pakrančių apsaugos ir Pagėgių rinktinių, kurių saugomi ruožai ribojasi su Kuršių mariomis, bei Rusijos sienos apsaugos pareigūnų susitikimas.

Vakare po pasitarimo abu šilutiškiai per Nidos pasienio kontrolės punktą sugrįžo į Lietuvą. Žvejų medinę valtį Rusijos pasieniečiai pažadėjo sugrąžinti pirmadienį.

Anksčiau žiniasklaida pranešė, kad žvejų valtis buvo nuskandinta.

Sekmadienį, tiriant šį incidentą, Nidoje Lietuvos pasieniečiai dar kartą susitiko su Rusijos kolegomis. Išnagrinėję turimą medžiagą, abiejų šalių pareigūnai nustatė, kad Lietuvos žvejai šeštadienį rytąe pažeidė sieną ir maždaug 100 metrų buvo įplaukę į Rusijos teritorinius vandenis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat nustatyta, kad Rusijos pasieniečių kateris, sulaikydamas žvejų valtį ir manevruodamas Kuršių mariose, taip pat pažeidė sieną ir maždaug 100 metrų buvo įplaukęs į Lietuvos vandenis.

Kaip BNS sakė VSAT atstovas spaudai Giedrius Mišutis, kaip bus nubausti Lietuvos žvejai, paaiškės po pasieniečiai atlikto tyrimo.

"Tyrimo metu paaiškės, ar jie sieną pažeidė tyčia, ar atsitiktinai. Be to, minėtasis sienos ruožas Kuršių mariose nėra pažymėtas", - sakė G. Mišutis.

Pareigūno teigimu, Lietuvos VSAT neturi įgaliojimų taikyti kokias nors sankcijas Rusijos pasieniečiams.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų