REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiuolaikinių Lietuvos menų įvairovė bus plačiai pristatoma dvyliktajame Šiaurės šalių kultūros festivalyje "Le Boreales" Normandijoje. Šiaurės Prancūzijos Kaeno mieste lapkričio 21-30 dieną vyksiančiame festivalyje Lietuva pasirodys garbės viešnios teisėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Šalia nuolatinių Šiaurės šalių festivalio viešnių - Danijos, Islandijos, Norvegijos, Suomijos ir Švedijos praėjusių metų festivalyje savo dailę, muziką, teatrą ir kiną pristatė Estija, šįmet laukiama Lietuvos meno atstovų, o kitąmet festivalyje pasirodys Latvija.

REKLAMA

Prieš pat 12-ojo festivalio atidarymą vyks paskaitų ciklas bibliotekininkams, pedagogams ir plačiajai visuomenei "Kelionė į lietuvių literatūrą ir kultūrą".

Lietuviškoje festivalio programoje literatūrinėse diskusijose dalyvaus rašytojai Jonas Mekas, Sigitas Parulskis ir Marius Ivaškevičius. Šių autorių knygos neseniai buvo išverstos į prancūzų kalbą, kaip ir 24 lietuvių autorių apsakymų antologija bei informaciniai leidiniai apie Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA

Teatro režisierius Eimuntas Nekrošius festivalio metu ves meistriškumo kursus prancūzų aktoriams, su jais kurs etiudus. Oskaras Koršunovas su prancūzų aktoriais statys S. Parulskio pjesę "Vienatvė dviese", dalyvaujant prancūzų ansambliui "L'Ensemble". Taip pat vyks J. Meko ir Šarūno Barto filmų retrospektyvos vakarai ir susitikimai su režisieriais. Festivalyje veiks ir šiuolaikinės lietuvių fotografijos paroda.

Kauno šokio teatras "Aura" rodys choreografės Birutės Letukaitės šokio spektaklį "Extremum Mobile", bus surengtas ir lietuvių elektroninės muzikos koncertas.Prancūzų žiūrovai galės susipažinti ir su avangardinės lietuvių dailės fenomenu - Jurgio Mačiūno kūryba. Vilniaus dailės akademijos studentai dalyvaus tarptautiniame seminare su kolegomis prancūzais ir norvegais.

Lietuvos prisistatymą Prancūzijoje rengia Žemutinės Normandijos regioninis literatūros centras ir Lietuvos institutas.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų