REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos parlamento deputatai Valerijus Frolovas ir Vladimiras Parfianovičius, atstovaujantys parlamente opozicinei grupei "Respublika", ketina pareikšti protestą dėl jų kratos pasienyje nepaisant parlamento deputatų neliečiamybės įstatymo, pareiškė V.Parfianovičius.

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka apkaltino grupę "Respublika" mėginimais destabilizuoti padėtį šalyje ir pagrasino sankcijomis, jeigu bus tęsiama opozicinė veikla.

REKLAMA

"Mes parengėme oficialų paklausimą į prokuratūrą dėl neteisėtų veiksmų prieš parlamento deputatus, turinčius deputatų neliečiamybę, taip pat ketiname šį klausimą iškelti parlamento sesijoje", - sakė V.Parfianovičius.

Muitinės atstovas atsisakė komentuoti deputatų kratos faktą.

Automobilis, kuriuo važiavo deputatai, buvo apžiūrėtas, o jie patys - iškrėsti Baltarusijos ir Lietuvos pasienyje, kai grįžo iš privačios kelionės į Lietuvą antradienio vakarą, pranešė V.Parfianovičius.

"Mums pareigūnai nepaaiškino jokių priežasčių, tik pasakė, kad turi padaryti kratą", - sakė V.Parfianovičius.

Baltarusijos prokuratūra anksčiau iškėlė baudžiamąją bylą vienam grupės "Respublika" nariui - Sergejui Skrebecui, kurį įtaria ekonominiais nusikaltimais.

"Reuters"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų