REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Rolandas Paksas ir užsienio reikalų ministras Antanas Valionis antradienio (10.28) susitikime aptarė artimiausių mėnesių vizitus, reikšmingiausiu iš kurių laikomas pirmasis valstybės vadovo vizitas į Jungtines Amerikos Valstijas.

REKLAMA
REKLAMA

Baltieji rūmai jau yra patvirtinę, kad Lietuvos vadovas R. Paksas gruodžio 8 dieną susitiks su JAV prezidentu George’u W. Bushu (Džordžu V. Bušu).

REKLAMA

Kaip žurnalistams sakė A. Valionis, jau dabar aišku, kad JAV ir Lietuvos vadovų pokalbio temos suksis "apie labai svarbų politinių klausimų mazgą".

Planuojama, kad susitikimo metu bus aptarta geopolitinė Lietuvos vieta regione šaliai įstojus į Europos Sąjungą ir kad pokalbyje atsispindės "geras ekspertinis" Lietuvos rytinių kaimynų pažinimas. A. Valionio žodžiais, JAV prezidentui R. Paksas taip pat turėtų perteikti Lietuvos požiūrį į transatlantinį ryšį, į Europą ir į NATO.

REKLAMA
REKLAMA

A. Valionio vertinimu, susitikimas su prezidentu G. W. Bushu taps centrine vizito ašimi, tačiau bus ir daugybė kitų susitikimų, todėl vizitas į JAV turėtų būti "maksimaliai intensyvus". Ministras neatmetė galimybės, kad R. Pakso vizitas Amerikoje neapsiribos Vašingtonu ir bus aplankytos dar kelios valstijos, nes numatomi susitikimai ir su JAV lietuvių bendruomene, ir su akademinės visuomenės bei verslo atstovais.

Tiksli vizito trukmė ir susitikimų grafikas dar nežinomi. Tačiau, A. Valionio teigimu, vizitą stengiamasi suplanuoti taip, kad po jo R. Paksas suspėtų į gruodžio 12-13 dieną numatomą Europos Sąjungos valstybių ir vyriausybių vadovų susitikimą, kuriame turėtų būti baigta rengti Europos Sąjungos Konstitucija.

Kaip sakė A. Valionis, artimiausiu metu R. Paksas su vizitais dar ketina apsilankyti Briuselyje, Vokietijoje bei Ukrainoje. Per šiuos vizitus ketinama kalbėti apie dvišalį bendradarbiavimą bei infrastruktūrinius projektus.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų