REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka norėtų stiprinti bendradarbiavimą su JAV. "Mes labai gerbiame Jungtines Valstijas. Suprantame, kad tai galingiausia ekonominiu, politiniu ir technologiniu požiūriu pasaulio valstybė", - sakė A. Lukašenka, priimdamas trečiadienį (10.22) Minske naujo JAV ambasadoriaus Baltarusijoje George`o Krolo (Džordžo Krolo) skiriamuosius raštus.

REKLAMA
REKLAMA

Ta proga A. Lukašenka, kurį Vakarai kritikuoja dėl autokratinio valdymo ir žmogaus teisių varžymo, pareiškė, kad būtina stiprinti abiejų šalių bendradarbiavimą.

REKLAMA

Pažymėjęs, kad G. Krolas jau turi darbo Baltarusijoje patyrimą (prieš kelerius metus ėjo ambasadoriaus pavaduotojo pareigas ir buvo laikinasis JAV reikalų Baltarusijoje įgaliotinis), A. Lukašenka pavadino diplomatą žmogumi, "puikiai pažįstančiu buvimo šalį".

"Ir jeigu ambasadorius žino, kaip jam veikti, tai, tikiuosi, tarpusavio santykiuose mes pakilsime vienu laipteliu į viršų", - sakė jis.

Savo ruožtu JAV ambasadorius ceremonijoje pasakė kalbą baltarusiškai, kurioje patikino A. Lukašenką, kad vykdydamas JAV prezidento George`o W. Busho (Džordžo V. Bušo) pavedimą, ketina padaryti viską, kad išsiplėstų abiejų šalių tarpusavio bendradarbiavimas.

A. Lukašenka taip pat pareiškė, kad "Baltarusija visada bus valstybė, nepriklausomai nuo to, į kokias sąjungas įeis".

"Interfax"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų