REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje praeitą šeštadienį, spalio 18-ąją, atsirado dar viena - Darbo - partija. Ar naujų partijų kūrimasis yra užsitęsusi visuomenės branda ar jos negalės požymis? O gal naujų partijų kūrimasis reiškia tradicinių partijų krizę?

REKLAMA
REKLAMA

Naujos partijos atsiranda, radikaliai transformuojantis visuomenei. Taip Lietuvoje atsitiko atgimimo laikotarpiu praeito šimtmečio 10-ame dešimtmetyje. Naujai visuomenei reikia naujų partijų.

REKLAMA

Tačiau naujų partijų kūrimo vajus išliko per visą nepriklausomybės laikotarpį. Ar tai rodo, kad Lietuvos visuomenė gyvena nesibaigiančioje revoliucijoje?

Ar tai galima laikyti “pralaimėjusiųjų visuomenės” požymiu? Sociologai “nugalėtaisiais” vadina tuos, kurie yra nepatenkinti gyvenimu, dėl savo nesėkmių kaltina kitus žmones ar likimą. Nuo 1999 metų tokių žmonių Lietuvoje padaugėjo tris kartus. Ar naujos partijos nežaidžia šių nusivylusiųjų žmonių jausmais: jiems žada daugiau vien tam, kad paskui nuviltų? Ar tai nėra pavojinga pačiai visuomenei?

REKLAMA
REKLAMA

O gal tai rodo ne visuomenės, bet tradicinių partijų krizę? Juk naujų partijų reikia tik tuomet, kai tradicinės partijos nieko negali pasiūlyti.

Apie tai “Spaudos klube” diskutuos Viktoras Uspaskichas, Rimvydas Valatka, Valentinas Mazuronis, Juozas Bernatonis, Artūras Skardžius.

Tiesioginę “Spaudos klubo” laidą žiūrėkite per Lietuvos televiziją 21.00 val.

Laidos autorius ir vedėjas - Audrius Siaurusevičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų