REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Rolandas Paksas neigiamai, kaip nedarančią garbės nei Seimo nariui, nei Seimui, nei Socialdemokratų partijai, įvertino keturių parlamentarų kelionę į Baltarusiją. Kalbėdamas prieš Baltarusijos izoliavimo politiką, prezidentas kartu pažymėjo, kad parlamentarų kelionė šia prasme jokios naudos nedavė.

REKLAMA
REKLAMA

Netyla triukšmas dėl šią savaitę vykusios keturių Seimo narių iš Socialdemokratų frakcijos - Vytauto Einorio, Broniaus Bradausko, Vydo Baravyko ir Vladimiro Orechovo kelionės į Baltarusiją, ten vykusių jų susitikimų su demokratinių valstybių nepripažįstamo Baltarusijos parlamento nariais. Žiniasklaidos pateiktuose reportažuose apie Seimo narių kelionę girdėjosi nepagarbos Lietuvai gaidos.

REKLAMA

"Pagal tai, ką aš girdėjau, buvo parodyta ir parašyta, aš vertinu kelionę neigiamai. Ir sakiau, ir sakau, kad tai nedaro garbės nei Seimo nariui, nei Seimui, nei galų gale partijos, kuriai atstovauja parlamentarai, reputacijai. Aš manau, kad tai turėtų būti įvertinta", - sakė prezidentas R. Paksas, ketvirtadienį duodamas interviu Žinių radijui.

Anot R. Pakso, yra sunkiai suvokiama, kai parlamentaras, kaip tautos atstovas, peikia savo valstybę. Kalbėdamas per radiją, prezidentas R. Paksas nepritarė Baltarusijos izoliavimo politikai.

REKLAMA
REKLAMA

"Valstybiškai žiūrint, mes turime skirti pakankamai didelį dėmesį savo kaimynui, pagerinti, pagreitinti demokratinius procesus pačioje Baltarusijoje", - sakė R. Paksas. Valstybės vadovas taip pat pabrėžė, kad izoliacijos procesas niekur neveda, nepadeda nei vienai, nei kitai valstybei, nei regionui.

Priminęs, kad vienas iš Lietuvos užsienio politikos prioritetų yra geros kaimynystės santykiai, prezidentas pažymėjo, kad "mes su visais kaimynais turime rasti gerus santykius, pagelbėti savo kaimynams, bet tik ne tokiu būdu, kaip buvo padaryta keturių parlamentarų".

"Tokie vojažai ir tokios šnekos nepagerina situacijos", - sakė R. Paksas. Lietuvos prezidentas taip pat pažymėjo, kad ši istorija dar kartą parodė, jog būtina gerai koordinuoti užsienio politiką.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų