REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš Lietuvos saugumo svetainės (www.vsd.lt) neparsisiųsime slapta įrašytų Lietuvą supurčiusio skandalo veikėjų balsų, bet pašukavę Voratinklį apie kai kuriuos iš jų sužinotume daugiau, nei kol kas praneša televizija ar laikraščiai.

REKLAMA
REKLAMA

Saugumo departamento svetainėje per pastarąsias keliolika valandų visuomenės dėmesio centre atsidūrusiam Anzoriui Kikališviliui paskirtos lygiai 6 eilutės - lakoniškai pranešama, kad jis paskelbtas Lietuvoje nepageidaujamu asmeniu. Svetainė “Slaptai.lt” (http://www.slaptai.lt/Tekstai/skandalai/2001.htm) primena prieš porą metų “Lietuvos ryte” skelbtą straipsnį apie tai, kad šis su tarptautinėmis nusikaltėlių organizacijomis siejamas žmogus į nekilnojamąjį turtą Vilniuje yra investavęs apie 3 mln. litų, turi įsigijęs komercinės paskirties patalpų Žvėryne, keletą sklypų prie Nemenčinės plento, viename iš jų pasistatęs 3 aukštų namą. Didžioji dalis turto registruota jo dukters Anastasijos vardu. Jos mama - buvusi kirpėja vilnietė Marija Timofejeva, kuri su Kikališviliu susipažinusi Maskvoje. Anatasijos krikštamotė - žinoma dainininkė Ala Pugačiova.

REKLAMA

Daugiau žinių apie A. Kikališvilį lietuviškuose tinklapiuose nerado nei “Google”, nei “Overture”, nei “Seklys” ar “Search.lt”. Tad keliaukime į Rusiją.

Nacionalinės naujienų tarnybos tinklapyje (http://www.nns.ru/Person/aks_kik/index.html) pateikiama trumpa Aksentjevo-Kikališvilio biografija: kada ir kur gimė, kur mokėsi, dirbo. Čia jis vadinamas vienu labiausiai Rusijoje labdaros srityje nusipelniusių žmonių. Per labdarą - į politiką: 2000 m., pasirodo, jis net buvo iškeltas kandidatu į Rusijos prezidentus. Beje, šiame tinklapyje yra ir viena iš retų A. K. nuotraukų, kuri buvo rodyta ir per Lietuvos televizijas. “NNS.ru” Kikališvilį vadina mecenatu, tinklapyje skelbiama, kad jį sieja draugystė su M. Rostropovičiumi, M. Pliseckaja, J. Bašmetu.

REKLAMA
REKLAMA

Svetainė “Kompromat.ru” (http://www.compromat.ru/main/kobzon/xxi.htm) šią idilę bjaurojo tamsiomis spalvomis. Nors tinklapyje, pasipuošęs auksine grandine ir tatuiruote, šypsosi ne pats A. K., bet jo bendražygis Josifas Kobzonas, čia rasite įdomios informacijos apie “Asociaciją XXI vek”, kurios vienas iš vadovų yra ponas Anzoris. Čia pateikiama asociacijos įkūrimo istorija, aptariamos veiklos kryptys, beveik išimtinai kriminalinio pobūdžio, ryšiai su Rusijos ir užsienio organizuotų nusikaltėlių sindikatais. Įdomu, kad A. Kikališvilis apibūdinamas kaip patyręs aukščiausius politinius sluoksnius raizgančio korupcinio voratinklio audėjas, savo laiku prasiskverbęs ir į M. Gorbačiovo šeimos aplinką. Pasak “Kompromat.ru”, būdingas Kikališvilio projektuojamų korupcijos piramidžių bruožas - tai, kad jos pradedamos statyti ne iš apačios į viršų, kaip paprastai, bet nuo viršūnės į apačią, t.y. pradedant nuo pačių aukščiausių asmenų ir įsitvirtinant žemesnėje hierarchijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Informacinio saugumo bibliotekoje (http://www.pps.ru/bib/p4/expert/4e0002.html) galima pasiskaityti kelerių metų senumo istoriją apie A. K. patirtas nuoskaudas dėl to, kad FTB kartu su kitais nusikalstamais ryšiais įtariamais Rusijos veikėjais jį įtraukė į JAV nepageidaujamų asmenų sąrašus. Čia net cituojami Kikališvilio laiškai prezidentui B. Clintonui.

A. Kikališvilio pavardė figūruoja ir plačioje visą pasaulį apraizgiusios rusiškos mafijos apžvalgoje (http://www.whoiswho.ru/russian/Curnom/22003/rm.htm), paskelbtoje svetainėje “Whoiswho.ru”. Tarp jo “nuopelnų”, be kita ko, minimas ir FTB nustatytas faktas, kad A. K. kartu su J. Kobzonu dalyvavo ginklų tiekimo iš Vokietijos į vieną iš arabų šalių sandėryje, kurio vertė - 18- 20 mln. JAV dol.

Angliškojoje Voratinklio dalyje Kikališvilio pavardė išnyra pateikiant nuorodas į 2000 m. išleistą R. Friedmano knygą “Red Mafiya” (http://www.namebase.org/cgi-bin/nb01/dV). Autorius joje teigia, kad JAV veikia apie 30 rusų kriminalinių sindikatų. A. K. pavardė minima 9 šios knygos puslapiuose. Keletas tinklapių, tarp jų ir “PBFC.org.” (http://www.pbfc.org/Oldnews/aug02/aug02.html#02aug03a) mini Kikališvilio ryšius su žymiu Rusijos ledo ritulininku Pavelu Bure.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų