REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų frakcijos Seime narys Julius Veselka mano, kad drausti Komunistų partijos veiklą Lietuvoje - kvailystė.

REKLAMA
REKLAMA

"Šis draudimas tik dirbtinai skatina komunizmo atgimimą", - Eltai ketvirtadienį sakė J. Veselka. Anot Seimo nario, šis draudimas yra veikiau akstinas nei stabdys jaunimui susidomėti komunizmo idėjomis.

REKLAMA

Legalizuoti Komunistų partijos veiklą ketvirtadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje ragino ir Lietuvoje viešintis Europos Parlamento narys, Graikijos komunistas Efstratijas Korakas.

3 iš 25 vietų Europos Parlamente turinčios Graikijos komunistų partijos atstovą spaudos konferencijoje pristatė Lietuvos socialistų partijos pirmininkas Mindaugas Stakvilevičius.

Kartu su svečiu iš Graikijos ir M. Stakvilevičiumi spaudos konferencijoje dalyvavo J. Veselka.

E. Korakas žurnalistams pareiškė, kad Komunistų partijos legalizavimas Lietuvoje ir kitose šalyse tarnautų demokratijai. Jis teigė laikąs nepamatuotu sprendimą įkalinti prosovietinės Lietuvos komunistų partijos veikėjus, žadėjo išreikšti solidarumą Vilniaus 2-uosiuose pataisos namuose uždarytam Mykolui Burokevičiui bei protestuoti dėl jo įkalinimo.

REKLAMA
REKLAMA

Eltos kalbintas J. Veselka pareiškė nesutinkąs su kai kuriais E. Korako teiginiais, bet dėl M. Burokevičiaus sakė jam pritariąs. "Buvęs pirmasis Komunistų partijos sekretorius Algirdas Brazauskas dabar, kaip ir tada, yra valdžioje, o valdžios beveik neturėjęs M. Burokevičius sėdi kalėjime". J. Veselkos požiūriu, tai neteisinga.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų