REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidento Rolando Pakso patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Remigijus Ačas, kurio įgaliojimai ketvirtadienį buvo sustabdyti po paskelbtos informacijos apie galimus jo ryšius su tarptautiniu nusikalstamumu, nedalyvaus penktadienį rengiamame Valstybės gynimo tarybos (VGT) posėdyje.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidento atstovas spaudai Rosvaldas Gorbačiovas BNS patvirtino, kad R.Paksui sustabdžius savo patarėjo įgaliojimus, šis nebeteko teisės dalyvauti VGT posėdyje, kur būna aptariama valstybės paslaptį sudaranti informacija.

REKLAMA

Nors apie patarėjo įgaliojimų sustabdymą prezidentas visuomenę informavo ketvirtadienį vakare, penktadienį ryte potvarkio dėl R.Ačo įgaliojimų prezidentas dar nebuvo pasirašęs.

Pats R.Ačas penktadienį nuo ryto buvo savo darbo kabinete Prezidentūroje.

Prezidento vadovaujamos VGT posėdį, kuriame dalyvaus premjeras, Seimo pirmininkas, krašto apsaugos ministras ir kariuomenės vadas, prezidentas šaukia 15 valandą. Posėdyje turėtų būti aptarta išvakarėse Valstybės saugumo departamento Seimo vadovybei pateikta slapta informacija apie galimus prezidento aplinkos ryšius su nusikaltėliais. Prezidentas tokios informacijos paskleidimą palygino su "sąmokslu".

REKLAMA
REKLAMA

Prezidento vadovaujamą Valstybės gynimo tarybą taip pat sudaro premjeras, Seimo pirmininkas, krašto apsaugos ministras ir kariuomenės vadas.

Į VGT posėdžius paprastai dar kviečiami Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas, Valstybės saugumo departamento generalinis direktorius, vidaus reikalų ministras.

Savo dekretu prezidentas į VGT buvo įtraukęs ir R.Ačą, taip pat savo patarėją užsienio politikos klausimais Alvydą Medalinską.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų