REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį Bulgarijoje pasibaigusiose Europos komandinėse šachmatų pirmenybėse Lietuvos moterys tarp 31 ekipos užėmė penktąją vietą, o vyrai buvo trisdešimt treti (37).

REKLAMA
REKLAMA

Paskutiniojo - devintojo - turo mače lietuvaitės lygiosiomis 1:1 sužaidė su Rusija (III vieta - 13 tšk.) bei surinko 12 taškų - 5 pergalės, 2 lygiosios ir 2 pralaimėjimai.

REKLAMA

Dagnė Čiukšytė pirmadienį savo varžovę nugalėjo, o Renata Turauskienė - pralaimėjo. Beje, iš viso abi Lietuvos šachmatininkės surinko 10 taškų: D.Čiukšytė 5,5, o R.Turauskienė - 4,5.

Moterų turnyro nugalėtoja tapo 14 taškų surinkusi Armėnija bei aplenkusi tokią pačią taškų sumą turinčią Vengrijos ekipą.

Lietuvos vyrai IX turo mačą su Turkija baigė lygiosiomis 2:2 ir galutinėje įskaitoje surinko 7 taškus.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį savo partijas laimėjo Aloyzas Kveinys ir Vaidas Sakalauskas, o pralaimėjimus patyrė Algimantas Butnorius bei Antanas Zapolskis.

Keturi lietuviai turnyre iš viso surinko 15 taškų: V.Sakalauskas - 4,5, A.Kveinys - 4, A.Butnorius - 3, A.Zapolskis - 1,5. Dar 2 taškai Lietuvos ekipai atiteko už tai, jog VI ratą teko praleisti.

Vyrų turnyro nugalėtojais tapo rusai (17 tšk.), aplenkę Izraelio atstovus (15 tšk.) bei Gruzijos šachmatininkus (13 taškų).

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų