REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos narystė ES suteiks papildomą postūmį Lietuvos ir JAV ryšių plėtrai, padės kokybiškai naują pagrindą prekybinių, kultūrinių, mokslinių mainų srityse, paskatins JAV investicijų padidėjimą regione, teigė Užsienio reikalų ministerijos (URM) sekretorius Rytis Martikonis susitikime su JAV pareigūnais, viešinčiais Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį (10.03) Lietuvos pareigūnų ir JAV Valstybės departamento pasekretorio padėjėjo Europos ir Eurazijos reikalams Charleso Rieso (Čarlio Riso) vadovaujamos delegacijos susitikime buvo aptarta tolesnė dvišalių santykių raida Lietuvai tapus Europos Sąjungos (ES) nare.

REKLAMA

"Lietuva tampa bendrų Europos ir JAV santykių dalimi ir atsineša ne tik gerų bei partneriškų santykių su Jungtinėmis Valstijomis tradicijas, bet yra pasiryžusi prisidėti toliau plėtojant ES ir JAV ryšius visose srityse", - tvirtino susitikimui pirmininkavęs R. Martikonis.

Lietuvos atstovas labai teigiamai įvertino naują JAV iniciatyvą stiprinti partnerystę su Šiaurės Europos šalimis bei aktyviau veikti Baltijos jūros regione siekiant įgyvendinti laisvos ir vieningos Europos viziją.

REKLAMA
REKLAMA

URM sekretorius JAV pareigūnams pristatė pagrindines nuostatas, kurių Lietuva laikysis šį savaitgalį Romoje prasidėsiančioje tarpvyriausybinėje konferencijoje.

R. Martikonis pabrėžė, kad konferencijoje Lietuva laikysis nuostatos, kad formuojant bendrąją ES gynybos politiką neturi būti dubliuojamos egzistuojančios NATO struktūros ir pajėgumai.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų