REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos magnato Olego Deripaskos valdoma bendrovė "Basic Element" iš milijardieriaus Romano Abramovičiaus nusipirko 25 proc. "Russian Aluminium" (“RusAl”) akcijų.

REKLAMA
REKLAMA

Po įsigijimo "Basic Element" akcijų dalis bendrovėje "RusAl" pasiekė 75 proc.

"Mes visuomet laikėme "Russian Aluminium" mūsų verslo pagrindine dalimi ir labai džiaugiamės padidinę savo dalį šioje įmonėje, - teigia O. Deripaska. - Papildomos akcijų dalies įsigijimas padės mūsų planams "Russian Aluminium" padaryti didžiausia pasaulio kompanija, gaminančia aliuminį bei jo lydinius".

REKLAMA

Kompanijos pranešime taip pat sakoma, kad akcijos buvo perkamos iš R. Abramovičiaus turtinius reikalus tvarkančios bendrovės "Millhouse Capital", kuri kol kas šio sandorio nekomentavo.

"The Financial Times" taip pat penktadienį pranešė, kad akcijų paketas buvo parduotas už 2 mlrd. JAV dolerių.

Čiuchotkos nacionalinės apygardos gubernatorius bei "Chelsea" futbolo klubo savininkas rugpjūčio mėnesį teigė svarstantis galimybę išparduoti Rusijoje turimą turtą, tačiau paneigė gandus apie galimą jo pasitraukimą iš šalies.

REKLAMA
REKLAMA

"Akcininkų pasikeitimas neturės įtakos strateginei kompanijos plėtrai", - rašoma "Basic Element" pranešime.

"RusAl", kurios akcijos nėra kotiruojamos akcijų biržoje, yra antra pagal dydį pasaulyje grynojo aliuminio gamintoja, kurios apimtys 2002 m. sudarė 2,48 mln. tonų. Bendrovė siekia per ateinantį dešimtmetį tapti didžiausia pasaulyje aliuminio gamintoja.

“Reuters”-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų