REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbo partiją užvakar įkūręs turtingiausias Seimo narys Viktoras Uspaskichas bei jo bendražygiai įrodinėjo, kad yra geresni už visus iki šiol Lietuvoje dirbusius politikus - esą iki šiol niekas nesugebėjo tarnauti visuomenei, o tik žarstė pažadus.

REKLAMA
REKLAMA

Rusų tautybės politikas V.Uspaskichas, pasirodo, labiausiai žino, ko iš tikrųjų reikia Lietuvai. Jis tikino, kad jo vadovaujama partija iš kitų politinių jėgų išsiskirs sugebėjimu kovoti už Lietuvos žmonių teises.

REKLAMA

"Netrukus visi kartu pradėsime rašyti naują Lietuvos istorijos puslapį",- pareiškė DP lyderis V.Uspaskichas.

Pavyzdingai laikantis lig šiol tyliai veikusios iniciatyvinės grupės parengto scenarijaus, šeštadienį sostinėje gimė dar viena politinė partija. 823 delegatų valia naujosios Darbo partijos primininku tapo šio sumanymo architektas Seimo narys Viktoras Uspaskichas. Turtingiausias Lietuvos parlamentaras savo politines ambicijas įvilko į Darbo partijos rūbą.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal patvirtintą programą Darbo partija ketina tapti centristinės krypties organizacija. "Jei laimės Darbo partija, darbo deficito nebus"- tokį šūkį naujajai organizacijai šeštadienį ekspromtu sugalvojo jos lyderis.

Partijos steigėjai tvirtino, jog pirmajame suvažiavime dalyvauti buvo pareiškę norą per 2000 žmonių, o iškart po oficialaus gimtadienio čia gali susiburti apie 8000 narių iš visų Lietuvos rajonų. Iki būsimojo "tikro" suvažiavimo tikimasi apsispręsti ir dėl Darbo partijos simbolio.

"Diktatūrai nepritariau ir nepritarsiu. Nepritariu reguliuojamai demokratijai. Reguliuojama demokratija - tai apie Baltarusiją pasakyta labai švelniai", - aiškino V.Uspaskichas. Jis taip pat pareiškė, jog "Lietuva turi dėti pastangas, kad Baltarusijoje kuo greičiau įsivyrautų demokratija", o kalbėdamas apie užsienio politiką ragino "didinti Lietuvos valstybės, kaip tilto tarp Rytų ir Vakarų, vaidmenį" bei kurti "nauda pagrįstus draugiškus santykius su visomis pasaulio valstybėmis".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Nerimą kelia pono Viktoro Uspaskicho užuominos, kad, jeigu jis sugebėjo padaryti tvarką Kėdainiuose ir greta jų, tai yra pajėgus padaryti laimingą visą Lietuvą. Akivaizdu, jog jis pretenduoja į mesijo vaidmenį ir užmojus. Tokių mesijų mūsų šalyje buvo ir anksčiau, tik jų likimas ir keliai neliko rožėmis kloti...",- Justinas Karosas, Seimo narys, Socialdemokratų partijos tarybos narys.

"Apmaudu, kad kuriama nauja politinė struktūra, bandant sudeginti visus tiltus į praeitį. Trejus metus vadovavęs Ekonomikos komitetui ir turėjęs visas galimybes paveikti mūsų valstybės ūkio gyvenimą, dabar Viktoras Uspaskichas mėgina atsikratyti bet kokios atsakomybės už šio komiteto veiklą. Vis dėlto ta atsakomybė vilksis kaip savotiškas šleifas, nors jis bus ir kitoje partijoje ir tikriausiai kitoje frakcijoje",- Eligijus Masiulis, Seimo Liberalų ir centro frakcijos seniūnas.

REKLAMA

"Man atrodo keistai, kai partiją kuria verslininkai. Niekada verslas ir politika nebuvo broliai dvyniai. Dabar taip, atrodo, bus. Kaip tokiu atveju bus galima išvengti viešųjų ir privačių interesų susikirtimų?" - Artūras Skardžius, Seimo Pirmininko pavaduotojas, Naujosios sąjungos (socialliberalų) pirmininko pavaduotojas.

"Darbo partijos įsteigimas - tai tarsi konsorciumo įkūrimas prieš skelbiamą privatizavimo konkursą (rinkimus),- apžvalgininkas Rimvydas Valatka.

"Naujoji partija - ne kas kita, kaip instrumentas, kuriuo būsimasis lyderis (o jis jau žinomas) sieks vien savo tikslų. Šis instrumentas bus panaudojamas ir versle, ir politikoje, o galbūt abiejose srityse vienu metu",- Lauras Bielinis, politologas.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų