REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos transliuotojų sąjungos (EBU) teisės reikalų direktorius W. Rumphorstas šį antradienį (10.14) per Lietuvos radiją kalbėjo: “Palaikau buvusių LRT generalinių direktorių žingsnį galų gale informuoti visuomenę, kas iš esmės yra blogai sistemoje, kai politikai - nesvarbu, ar tai politinė kairė ar dešinė - bando daryti įtaką transliuotojo turiniui per finansavimą, bando paversti transliuotoją vyriausybės įrankiu”.

REKLAMA
REKLAMA

“Tai yra ydingas metodas netiesiogiai kištis į programų turinį”, - teigė W. Rumphorstas.

Buvę visuomeninio kanalo vadovai praeitą savaitę nutarė įkurti LRT generalinių direktorių klubą. Antradienį tiesioginėje LR1 “Rudens studijoje” vyko diskusija apie nacionalinio kanalo politinį nešališkumą, žurnalistinį objektyvumą, profesionalumą, kanalo kultūrinę misiją, finansavimą. Laidoje dalyvavo šeši iš septynių buvusių LRT vadovų: Domas Šniukas, Skirmantas Valiulis, Laimonas Tapinas, Arvydas Ilginis, Valentinas Milaknis ir pokalbį vedęs Vaidotas Žukas.

Interviu LR1 davė ir Europos visuomeninių transliuotojų prezidentas, Suomijos nacionalinio radijo ir televizijos generalinis direktorius Arne Wessbergas, kuris sakė: “Politinis nepriklausomumas priklauso nuo klausytojų ir žiūrovų, kad jie nenorėtų klausytis žinių, kurios naudingos tik kai kuriems politikams. Antra, turi būti užtikrinta teisinė ir finansinė bazė, kuri apsunkintų valdžios kišimąsi. Buvusių LRT generalinių direktorių klubas turi ginti nepriklausomumo idėją ir aiškinti, kodėl reikia nepriklausomo visuomeninio transliuotojo kaip objektyvios informacijos ir nacionalinės kultūros produktų garanto”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų