REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujasis Lietuvos nacionalinio dramos teatro (LNDT) spektaklis "Pelenė" - juokinga, ironiška ir lyriška pasaka apie valstietiškais batais avinčią Pelenę ir gėrio išbandymus. Kaip pranešė LNDT, naujojo spektaklio premjera įvyks sekmadienį.

REKLAMA
REKLAMA

"Pelenę" pastatė režisierius Julius Dautartas. Šiuolaikiškai perskaitytos pasakos dekoracijas ir kostiumus sukūrė scenografė Virginija Idzelytė. Spektaklio choreografas - Jonas Katakinas.

REKLAMA

Pasak režisieriaus, "spektaklis vaikams reikalauja ne mažiau profesionalumo ir atsidavimo, nei spektaklis suaugusiems. Jeigu, statydamas vaikams, nevaldai amato, to nepaslėpsi".

J. Dautartas siekė sukurti savitą "Pelenę".

"Mūsų spektaklyje turėtų būti ir humoro, ir sarkazmo, ir lyrikos. Keisis netgi pagrindinė detalė: bus ne fėjos dovanoti bateliai, o sunkūs, valstietiški, "vangogiški" batai."

J. Dautarto manymu, spektaklyje turi atsiskleisti ne tik istorija apie tai, kaip paprasta mergaitė tapo princese, bet ir žmogaus santykis su blogiu.

REKLAMA
REKLAMA

Spektaklio kūrėjai taip pat išskirs kantrybės, laukimo, tikėjimo temas.

Spektaklyje vaidina Jurga Kalvaitytė, Evaldas Jaras, Džiugas Siaurusaitis, Neringa Bulotaitė, Vitalija Mockevičiūtė, Diana Anevičiūtė, Ramutis Rimeikis, Adrija Čepaitė, Arūnas Vozbutas, Saulius Balandis, Alvydas Šlepikas, Remigijus Bučius, Arūnas Smailys, Monika Bičiūnaitė, Regina Garuolytė, Alfredas Klimas ir Mindaugas Jusčius.

Šį sezoną J. Dautartas LNDT kurs spektaklį ir suaugusiems žiūrovams - balandžio mėnesį įvyks Ivano Turgenevo "Mėnuo kaime" premjera.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų