REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialdemokrato Juozo Oleko vadovaujama Krašto apsaugos ministerija užsimojo iš Vyriausybės perimti poilsio kotedžus Palangoje. Jie šiuo metu priklauso valstybės įmonei „Baltija“.
Juose dabar ketinama įrengti reabilitacijos centrą iš tarptautinių misijų grįžusiems kariams. Premjeras Gediminas Kirkilas teigia, kad sprendimo Vyriausybė paskubomis nepriims, rašo „Kauno diena“.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo 2006-ųjų spalio Krašto apsaugos ministerija (KAM) pradėjo vykdyti mįslingą „užduotį“. J. Oleko iniciatyva ministerija siekia iš VĮ „Baltija“ savo žinion perminti „Žilvinėlio“ kotedžus, kurie yra prestižinėje Palangos vietoje, Birutės alėjoje.

REKLAMA

„Vystant Lietuvos kariuomenės infrastruktūrą pagal NATO reikalavimus, iškilo karių, grįžtančių iš tarptautinių operacijų, prevencinės reabilitacijos centro įkūrimo poreikis“, – rašte Vyriausybės kanceliarijai rašo ministras J. Olekas.

Tai – vienas iš dviejų J. Oleko argumentų, siekiant kariškiams perimti poilsiavietę. Kitas motyvas – būtina sugrąžinti Lietuvos karininkų ramovei sklypą, kurį ši organizacija įsigijo 1924 m. Tokiu būdu valstybės įstaiga iš pačios valstybės mėgina susigrąžinti žemę.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras G. Kirkilas nedelsiant nurodė Vyriausybės bendrųjų reikalų departamentui išnagrinėti pasiūlymą ir pateikti išvadas. Apie J. Oleko planus sužinoję „Baltijos“ darbuotojai kreipėsi į Seimo Antikorupcijos komisiją.

VĮ „Baltija“ darbuotojai kategoriškai prieštarauja Krašto apsaugos ministerijos užmojams.

„Šešių apartamentų perdavimas ministerijai dėl karių reabilitacijos centro įsteigimo valstybiniu ir ekonominiu požiūriu yra netikslingas ir netgi žalingas mūsų įmonei ir jos darbuotojams“, – vėliau Antikorupcijos komisijai teigs įmonės direktorius Jonas Juchnevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, „Žilvinėlio“ kotedžų pajamos net 2,35 karto viršija išlaidas, o pati įmonė buvo pripažinta kaip daugiausiai mokesčių į Palangos biudžetą sumokanti bendrovė. Netekusi kotedžų, valstybės įmonė kasmet prarastų apie 300 tūkst. Lt pajamų. Daliai darbuotojų tektų ieškotis kito darbo, skelbia „Kauno diena“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų