REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienio rytas vienai Kauno rajono ūkininkų šeimai išaušo tarsi fantastiniame filme – jų nuosavoje pievoje naktį atsirado milžiniškas ženklas. Keliasdešimties metrų skersmens liepsnojantį apskritimą primenantis ženklas atsirado per naktį. Dar keisčiau – visiškai tokie patys ženklai buvo aptikti ir dar dvejose šalies vietovėse. Šias vietas skiria keli šimtai kilometrų.

REKLAMA
REKLAMA

Ženklai buvo nufotografuoti. Tačiau, kai ši publikacija jau buvo beveik paruošta, redakcija sulaukė skambučio iš Klaipėdos rajono. Sklypo, kuriame atsirado mistinis reiškinys, savininkas pasakė, kad ženklas netikėtai išnyko.

REKLAMA

Primena kino filmą

Holivudo aktorius Melas Gibsonas, taip nemėgstantis “aštriadančių lietuvių su beisbolo lazdomis”, vėl galės prisiminti mūsų šalį. Čia vyksta labai panašūs dalykai kaip ir viename jo vaidintų filmų “Ženklai”. Kauno rajono ūkininkas Mykolas Dapkus savo valdomojo žemėje šeštadienio rytą aptiko keistą ženklą – keliasdešimties metrų skersmens liepsnojantį apskritimą primenančią figūrą. Ženklas geometriškai labai tikslus. Dar du tokius pat ženklus aptiko ir Vilniaus bei Klaipėdos rajonų gyventojai.

REKLAMA
REKLAMA

M.Dapkus teigė iš pradžių manęs, kad ženklas išryškėjo dėl galimo vėjo sūkurio toje vietoje. Tačiau šiuo vyriškio spėjimu abejoti verčia ženklai kitose vietovėse. Ūkininko žmona bandė įtarti, jog tai galėjo būti kažkieno pokštas arba jaunų menininkų darbas, tačiau ir tai neatrodo įtikėtina.

“Tokį plotą nudažyt ar kažkaip tą ženklą padaryt reikia visos brigados žmonių. Tikrai naktį būčiau išgirdęs ar kokias šviesas pamatęs. Tamsoje juk nebūtų įmanoma to padaryti”, - sakė M.Dapkus. Vieta, kurioje yra ženklas, visai netoli nuo ūkininkų. sodybos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

“Gal pas mus ateiviai nusileidę buvo? Ar čia apskritai pasaulio pabaiga?”, - šmaikštavo jau kelintą dešimtį ūkininkaujanti pora. Tačiau, kalbėdami su žurnalistais, jie atrodė šiek tiek sutrikę ir išsigandę. Vyriškis dar spėliojo - gal į jo pievą nukrito koks dangaus kūnas ar meteoritas.

Ženklai iš kosmoso?

VL “Vakaro žinios” kalbinti astronomai tikino, jog meteorito versija būtų įtikinama, tačiau būtų likęs ir pats meteoritas, o ne tik jo pėdsakas. Be to, pasak šios srities specialistų, meteoritai dažniau palieka duobes, o ne taisyklingos formos ženklus.“Tačiau visiškai paneigti dangaus kūno versijos nedrįsčiau. Tai išties įdomus reiškinys. Kas žino, gal turėsime lietuvišką Tunguskos versiją?”, - sakė astronomas mėgėjas Povilas Germanavičius.

REKLAMA

Tunguskoje praėjusiame šimtmetyje, kaip spėjama, nukritus meteoritui ar dėl kitų priežasčių milžiniško ploto miške buvo labai taisyklinga forma išguldyti medžiai.Beje, minėtame Holivudo filme su Melu Gibsonu keistus ženklus kukurūzų lauke palikdavo ateiviai.

Prezidento darbas?

Klaipėdos rajono gyventojas V.M., nenorėjęs, kad jo pavardė būtų skelbiama laikraštyje, buvo įsitikinęs, kad jo žemėje šiuos ženklus paliko kariškiai.“Gal kokius manevrus čia darė neįspėję. Gal tas ženklas nuo sraigtasparnio liko. O gal Paksas ant mano žemės nusileidęs buvo?”, - abejonėmis dalinosi žemės savininkas. Jis tikino naktį nieko negirdėjęs ir net negalėjęs girdėti, nes lankėsi pas dukrą Kretingoje.

REKLAMA

Žurnalistams paskambinus trečiam asmeniui, kurio žemėje atsirado keistasis ženklas, savininkas “paprašė baigti pasakas”. Vilniuje gyvenantis individualios įmonės savininkas turi sodybą ir atsiimtą senelių žemę. Jis tikino nieko nežinąs, nes į sodybą jau seniai buvo nuvykęs. Sužinojęs apie ženklą, jis pasakė, jog greičiausiai tai koks nors meteorologinis reiškinys. Daugiau į kalbas vyriškis nesileido.Dar didesnis klaustukas

Tačiau didžiausią klausimą uždavė ne ženklų atsiradimas, o netikėtas jų dingimas. Klaipėdos rajono gyventojas V.M. paskambinęs tikino, jog ženklo sklype visai nematyti. Pasiteiravus apie tai Kauno rajono ūkininko M.Dapkaus, šis teigė, jog ženklas visai neryškus.Vyras sakė nepastebėjęs, kada ženklas pradėjo blukti. Susisiekti su vilniečiu trečiojo ženklo “savininku” nepavyko.

Neaišku, ar šie ženklai dar išryškės. Savaitgalį jų tirti nesiėmė jokios tarnybos Bet kokiu atveju, jie yra užfiksuoti nuotraukose ir kol kas apie juos galima pasakyti tik vieną dalyką: “Kas čia?!”

“Vakaro žinios”

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų