REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausios pasaulyje programinės įrangos gamintojos "Microsoft Corp." valdybos pirmininkas Billas Gatesas (Bilas Geitsas) paragino telekomunikacijų bendroves pasinaudoti naujais "Microsoft" sprendimais ir padidinti savo pajamas. Šiais sprendimais programinės įrangos milžinė siekia įsitvirtinti daugiau kaip 260 mlrd. JAV dolerių vertės rinkoje.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį B. Gatesas pasakė atidarymo kalbą Tarptautinės telekomunikacijų sąjungos (ITU) pasaulinėje parodoje, kuri vyksta Šveicarijos mieste Ženevoje. Prieš didžiausios pasaulyje mobiliojo ryšio operatorės "Vodafone Group Plc" vadovą Aruną Sariną kalbėjęs "Microsoft" valdybos pirmininkas pasinaudojo proga pagirti savo įmonės sprendimus.

REKLAMA

B. Gatesas pabrėžė, kad telekomunikacijų sektoriaus, kuris bando išsikapstyti iš vieno didžiausių nuosmukių, ateitis yra susijusi su programine įranga. "Reikalas gana paprastas, - sakė "Microsoft" šefas. - Programinė įranga yra tai, kas būtent toliau skatina šio sektoriaus augimą".

Praėjus keleriems metams po to, kai pats pristatė "Microsoft" planus užkariauti telekomunikacijų sektorių, dabar B. Gatesas teigė galįs parodyti darbo vaisius - paminėti konkrečias programas ir klientus. B. Gatesas, kuris yra ir vyriausiasis "Microsoft" programinės įrangos kūrėjas, plačiajuosčiu interneto ryšiu susietame ekrane pristatė programinius sprendimus, tarp jų naudojamus "Orange" intelektualiuose mobiliuosiuose telefonuose, ir sandorį su "Vodafone" dėl žinučių siuntimo ir vietos nustatymo paslaugų.

REKLAMA
REKLAMA

"Microsoft" programinė įranga telefonams konkuruoja su Didžiosios Britanijos bendrovės "Symbian" ir Suomijos milžinės "Nokia" sprendimais bei amerikiečių "Sun Microsystem" sukurta "Java" kalba.

"Prieš ketverius metus įsipareigojome telekomunikacijų sektoriui, - Ženevos parodos atidarymo kalboje sakė B. Gatesas. - Pastaruosius ketverius metus kūrėme programinę įrangą ir ją tobulinome". "Microsoft" vadybos pirmininkas pažymėjo, kad minimu laikotarpiu įmonė padvigubino išlaidas tyrimams, kuriems kasmet skiria apie 7,5 mlrd. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Microsoft" atkakliai siekia įsitvirtinti telekomunikacijų rinkoje, nes jos pagrindinių sprendimų "Windows" ir "Office" rinka yra beveik perpildyta, be to, bendrovei grėsmę kelia konkurentai ir programinės įrangos piratai.

Beveik 30 mlrd. JAV dolerių finansinių atsargų sukaupusi "Microsoft" ketina spalio 21 dieną pristatyti naują programinės įrangos "Office" versiją. Įmonė puikiai supranta, kad jos investicijos į telekomunikacijų sektoriaus technologijas, įskaitant sprendimus mobiliesiems telefonams, atsipirks tik po tam tikro laiko.

REKLAMA

"Praeis 5-10 metų, kol visi panorės ("Microsoft" sprendimus naudojančių) intelektualių telefonų. Tačiau mes - kantrūs. Tai verslas, kuriuo užsiimant reikia didelių išlaidų tyrimams ir taikomajai veiklai. Mums tai yra investicinė veikla", - teigė "Microsoft" mobiliųjų telefonų padalinio viceprezidentas Pieteris Knookas (Piteris Knokas).

Beveik niekas neabejoja telekomunikacijų rinkos potencialu. Sektoriaus tyrimų bendrovė "Gartner Dataquest" prognozuoja, kad šiais metais telekomunikacijų įrangos pardavimai, netgi neįskaitant informacinių technologijų, programinės įrangos bei kompiuterių paslaugų, sudarys 260 mlrd. JAV dolerių. Kai kurie ekspertai tikina, kad "Microsoft" ateitis priklausys nuo sugebėjimo įsiveržti į tokias naujas rinkas kaip telekomunikacijų sektorius.

REKLAMA

P. Knookas minėjo, kad įmonė savo programinės įrangos tobulinimui kasmet skiria šimtus milijonų dolerių. Pasak "Microsoft" mobiliųjų telefonų padalinio viceprezidento, tyrimai rodo, kad įmonės sprendimus turintys telefonai leidžia padidinti vidutines pajamas iš vieno varotojo.

Kartu su "Orange" kuriamų telefonų pardavimų duomenys kol kas nedžiugina. Tačiau "Microsoft" tvirtina, kad įvairius šių telefonų variantus ketina pristatyti dar 22 operatorės visame pasaulyje. Intelektualūs telefonai, be kita ko, leidžia vartotojams tiesiogiai naudotis stalinių kompiuterių duomenimis ir siųsti elektroninio pašto žinutes.

“Reuters”-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų