REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas suabejojo Valstybės turto fondo (VTF) kompetencija privatizuojant Alytaus alkoholio gamybos bendrovę "Alita".

REKLAMA
REKLAMA

"Vos prieš keletą savaičių VTF vadovas Povilas Milašauskas Seimo Pirmininką A. Paulauską tikino, kad privatizavimas vyksta skaidriai ir kad fondas neturi jokios informacijos, leidžiančios suabejoti konkursą laimėjusios bendrovės "Bosca" patikimumu, tačiau praėjusią savaitę paaiškėjo, kad "Bosca" vadovas sutartu laiku net neatvyko parafuoti akcijų pirkimo ir pardavimo sutarties", - sakoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Praėjusį penktadienį buvo konstatuota, kad potencialus "Alitos" pirkėjas Luidžitercas Boska (Luigiterzo Bosca) per nurodytą laiką neatvyko parafuoti akcijų pirkimo - pardavimo sutarties. Dėl "Alitos" konkurso nugalėtojo ir privatizavimo skaidrumo abejojo ir Premjeras Algirdas Brazauskas, kiti valstybės pareigūnai. Premjerui negatyvios informacijos apie potencialų "Alitos" pirkėją L. Boską (Luigiterzo Bosca) ir su juo susijusius asmenis buvo pateikusios teisėsaugos institucijos. Ši medžiaga buvo nagrinėta pakartotinai.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Pirmininkas teigia esąs pasipiktinęs neatsakingu Valstybės turto fondo požiūriu į "Alitos" privatizavimą. A. Paulauskas pabrėžia, kad visuomenė iš VTF turi kuo greičiau sulaukti aiškių atsakymų, kokia bus tolimesnė šio nemažų abejonių keliančio sandorio eiga.

Įstatiniame 73,088 mln. litų kapitale valstybė privatizuoja kontrolinį 83,77 proc. akcijų paketą. Už jas buvo planuojama gauti ne mažiau kaip 50 mln. litų, arba 0,82 lito už 1 lito nominalo akciją. L. Boska (Luigiterzo Bosca) už kontrolinį "Alitos" akcijų paketą pasiūlė beveik dvigubai daugiau - per 90 mln. litų.

Šiais metais bendrovė planuoja 90 mln. litų apyvartą, uždirbti apie 6 mln. litų pelno.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų