REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Idėja paprasta. Teigiama, kad prezidentui ji labai svarbi. Šalyje yra per 600 seniūnijų. Neskaičiuojant didžiųjų miestų, būtų per 400 “taškų” provincijose, kuriuose dirbtų kraštiečių tarybos. Kol kas tai sąlyginis neetatinės institucijos pavadinimas. Kai prezidento dekretas bus paskelbtas “Valstybės žiniose”, kraštiečių tarybos jau turės oficialų pavadinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Seniūnijos į tarybą pasiūlo po keletą gerbiamų, sumanių, teisingų žmonių. Prezidentas pasirenka iš kiekvienos po vieną. Dirbama savanoriškai, atlyginimas nemokamas. Tarybos narys turi vieną privilegiją - tampa prezidento Rolando Pakso ausimis rajone. Turi šimtaprocentinę galimybę susisiekti su Prezidentūra, dažniausiai - su patarėjais, o esant tikrai rimtam reikalui, kuris bus svarbus visai bendruomenei, su Jo Ekscelencija Prezidentu.

REKLAMA

Rugsėjo 3 dieną rajone lankėsi prezidento Rolando Pakso patarėjas Gintaras Šurkus. Būtent jam patikėtas kraštiečių tarybos subūrimo darbas. Patarėjas jau lankėsi ir su seniūnijų atstovais susitiko Klaipėdos, Alytaus rajonuose. Mūsų krašte G. Šurkus sakė aplankysiąs tėvo, profesoriaus, gydytojo Jono Šurkaus gimtinę - Gulbinų kaimą. Pirmas patarėjo susitikimas buvo Kruopių seniūnijoje. Į kraštiečių tarybą ten pasiūlyti trys kandidatai - L. Povilaitytė, A. Mockaitis, R. Norbutas. Rajono centre jis susitiko su Naujosios Akmenės miesto ir Naujosios Akmenės kaimiškosios seniūnijų siūlomais atstovais - sablauskiete V. Janušauskiene, kivyliške A. Statkiene, rajono centro gyventojais A. A. Ivanausku, V. Almaniu, V. Butkumi. Akmenės mieste būti prezidento ausimis pasiūlyta A. Daščiorui ir K. Lukauskienei.

REKLAMA
REKLAMA

Idėjos varomoji jėga - informacija prezidentui iš pirmų lūpų, ne apdorota valdininkų, o tokia, apie ką kalba paprasti žmonės, kuo jie gyvena. Tikri faktai iš pirmų lūpų. Pagaliau, pasak padėjėjo G. Šurkaus, svarbu, kaip žmonės vertina valdžios sprendimus, ką būtina pataisyti. “Ten ne viskas atrodo taip, kaip žmonės mato ir žino”, - sakė patarėjas. Tapdamas prezidento ausimis, seniūnijos atstovas įgaus itin svarbaus žmogaus statusą, nes per jį šimtai pamėgins išspręsti savas bėdas. Į šį faktą G. Šurkus prašė ypač atkreipti dėmesį. Kraštiečių tarybos narys turės apibendrinti problemas, išrinkti esmines ir tokias, kurių rajone nebeįmanoma įveikti, ir informuoti prezidentą. Planuojama, kad pirmoji 100 žmonių tarybos dalis su prezidentu susitiks dar iki metų pabaigos. “Man pavesta naujovę įdiegti, prezidento pagalbininkus suburti per metus”, - sakė darbą pradėjęs patarėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš Akmenės krašto pasiūlytų kandidatų sąrašo Prezidentas pasirinks šešis asmenis ir apie tai viešai informuos visuomenę.

Prezidento patarėjas G. Šurkus atliko dar vieną misiją - lankydamasis Papilės seniūnijoje, įteikė Jo Ekscelencijos sveikinimą Papilės 750-ųjų metinių įkūrimo proga.

Akmenės rajono laikraštis “Vienybė” (http://vienybe.tinklapis.lt)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų