REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Izraelis modifikavo JAV pagamintas sparnuotąsias raketas, kurios gali gabenti atomines galvutes, ir dabar jos gali būti paleistos iš povandeninių laivų, o tai suteikia Izraeliui galimybę atominį ginklą paleisti tiek iš sausumos, tiek iš jūros, šeštadienį pranešė Jungtinių Valstijų dienraštis "The Los Angeles Times".

REKLAMA
REKLAMA

Šis naujas Izraelio karinės pramonės pasiekimas apsunkins derybas su Iranu dėl jo tariamai vykdomos branduolinių ginklų kūrimo programos nutraukimo, rašo laikraštis.

REKLAMA

Apie modifikuotas raketas "The Los Angeles Times" žurnalistai sužinojo iš dviejų JAV pareigūnų, be to, informaciją patvirtino ir vienas šaltinis Izraelyje. Nė vienas iš trijų pareigūnų nesutiko, kad būtų atskleista jo tapatybė.

Iki šiol Izraelis nėra nei patvirtinęs nei paneigęs, jog turi atominių ginklų, bet Vašingtonas jį, kaip branduolinę valstybę, pripažino dar 1969 metais. Ekspertai mano, kad žydai turi apie 200 branduolinių galvučių.

REKLAMA
REKLAMA

"Nebijome Izraelio atominio ginklo dėl tų pačių priežasčių, kodėl nebijome Didžiosios Britanijos ar Prancūzijos: nemanome, jog jis galėtų keltį pavojų", - laikraštis cituoja aukštą Jungtinių Valstijų pareigūną.

Arabų valstybės kritikuoja JAV ir Jungtines Tauta, kad šios spaudžia Iraną sutikti su griežtesnėmis inspekcijomis ir nekreipia dėmesio į Izraelio sukauptą arsenalą.

AFP-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų