REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant rinkimams valdančioji Seimo dauguma nutarė pagerinti Parlamento įvaizdį užsakomosiomis televizijos laidomis.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašo dienraštis "Respublika", neoficialiomis žiniomis, naujos laidos apie Parlamento darbą kūrimui jau parinktas žurnalistas, buvęs populiarios Lietuvos televizijos laidos "Paskutinė kryžkelė" vedėjas Raigardas Musnickas. Žurnalisto pateiktas laidos projektas šiuo metu svarstomas Seimo kanceliarijoje.

REKLAMA

Tuo tarpu pats R.Musnickas teigė kol kas negalintis kalbėti apie būsimą laidą, nes dar nepasirašyta sutartis.

Pasak jo, per kokį kanalą bus rodoma planuojama savaitinė laida, turės pasirūpinti Seimo kanceliarija. Žurnalistas spėjo, kad pirmoji laida apie Seimą galėtų pasirodyti jau gruodžio pradžioje.

Tuo tarpu kanceliarijos reikalus kuruojantis Seimo vicepirmininkas socialliberalas Artūras Skardžius tvirtino, kad galimybė apie Parlamento darbą informuoti per televiziją svarstoma jau antrus metus, o konkretų projektą pavesta parengti Seimo kanceliarijai, rašo dienraštis.

REKLAMA
REKLAMA

"Reikėtų, kad visuomenė žinotų apie visus politinius procesus, kurie vyksta Seime - ten tikrai vyksta daug pozityvių dalykų", - teigė parlamentaras.

Jo nuomone, šios laidos transliuotojas turėtų būti parenkamas konkurso būdu, tačiau kiek kainuos naujos laidos kūrimas, kol kas niekas negali pasakyti. A.Skardžius neatmetė galimybės, kad laida gali būti transliuojama nemokamai.

Tuo tarpu Seimo vicepirmininkas liberalcentristas Gintaras Steponavičius priminė, kad per Lietuvos radiją penktadieniais apie Parlamento darbus jau transliuojama laida "Seimo savaitė".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigė Seimo pirmininko Artūro Paulausko atstovas spaudai Arvydas Žilinskas, Parlamento vadovas iš esmės pritaria idėjai rodyti laidą apie Seimo darbą, tačiau kol kas nėra matęs konkretaus laidos projekto.

"Seimo prestižas nėra geras, gal tai vienas iš būdų parodyti, ką Seimas daro, kokie įstatymai čia priimami", - sakė A.Žilinskas.

Pasak dienraščio, jis atmetė įtarimus, kad laida apie Seimą artėjant rinkimams gali tapti rinkėjų agitacijos tribūna.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų