REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį (10.29) Seimo pirmininko Artūro Paulausko surengtame pasitarime Seimo Valdybos nariai ir frakcijų seniūnai pritarė dviejų Konstitucijos straipsnių papildymui nuostatomis, susijusiomis su Lietuvos naryste Europos Sąjungoje.

REKLAMA
REKLAMA

Pasitarimo dalyvių svarstytą Konstitucijos 136 ir 138 straipsnių papildymo įstatymo projektą pristatė Seimo komisijos Konstitucijos pataisoms rengti pirmininkas Juozas Bernatonis.

REKLAMA

Siūlomais Konstitucijos pakeitimais siekiama nustatyti Lietuvos ir ES institucijų kompetencijos pasidalijimą ir įtvirtinti ES teisės normų viršenybę Lietuvos įstatymų ir kitų teisės aktų atžvilgiu.

Komisijos siūlomas pakeitimų projektas laikomas "minimalistiniu". Anot rengėjų, tai "tarpinis variantas tarp nieko nekeitimo ir maksimalių pataisų".

Liberaldemokratų frakcijos seniūnas Henrikas Žukauskas pasitarime sakė, kad "kuo mažesnė pakeitimų invazija, tuo geriau". Seimo pirmininko pavaduotojo Gintaro Steponavičius nuomone, "nebūtų bėdos, jei šių pataisų apskritai nebūtų". Opozicinės Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) frakcijos seniūnas Andrius Kubilius sutiko, kad Konstitucijos pataisos turi veikiau psichologinę nei egzistencinę prasmę.

REKLAMA
REKLAMA

Konstitucijos straipsnių pakeitimus rengiamasi įteisinti iki ateinančių metų gegužės 1-osios - Lietuvos narystės ES pradžios.

"Gegužės 1-oji ne už kalnų, svarstyti parengtus projektus dėl darbo būnant Europos Sąjungoje geriausia pradėti apsisprendimu dėl Konstitucijos pataisų", - aiškino Seimo pirmininkas.

A. Paulauskas įpareigojo frakcijas per savaitę galutinai apsispręsti dėl siūlomo projekto. Po to, surinkus reikiamus parašus, projektas turėtų būti įtrauktas į Seimo darbotvarkę. Tai tikimasi padaryti iki šių metų lapkričio pabaigos.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų