REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po jauno režisieriaus Igno Miškinio trumpo metražo filmo "Lengvai ir saldžiai" sėkmės sostinės "Lietuvos" kino teatre rengiamas dar vieno lietuviško filmo premjerinis seansas. Spalio 23 dieną didžiojoje salėje bus pristatomas Igno Jonyno debiutinis trumpo metražo psichologinis detektyvas "Sekmadienis toks, koks yra".

REKLAMA
REKLAMA

Prieš dešimtmetį baigęs televizijos režisūrą, Valstybinio jaunimo teatro režisierius I. Jonynas yra pastatęs apie 10 spektaklių, tarp jų - "Sirano", "Naktis prieš pat miškus", "The Making of. B-Movie", "Ištisų naktų, ištisų dienų kronikos" ir kt., taip pat nuolat filmuoja reklaminius vaizdo klipus televizijai.

REKLAMA

"Jaunas nusikaltėlis ištikimas savo kodeksui - jis nesiruošia išduoti savo draugų ir ištvermingai tyli. Tardytojai bejėgiai. Jokios priemonės neveikia. Jis nebijo likti su visa kalte vienas, nes įpratęs prie tokios būsenos nuo pat gimimo. Bet vieną dieną jį aplanko motina, kurios jis niekada nebuvo matęs. Susitikimas, kuris apverčia viską aukštyn kojom. Jis nepratęs prie sentimentų, bet atgailaujančios motinos žodžiai sujaukia jo nusistovėjusią pasaulio tvarką. Ji pasakoja jų šeimos istoriją ir kažkas pranašiško ir neišvengiamo skamba tėvo ir senelio susipynusiuose likimuose. Kažkas turi uždaryti šitą praradimų ratą. Tėvai ir vaikai. Atsakingi vieni už kitus ir kartu galvojantys visų pirma apie save. Reikalingi vieni kitiems ir tuo pačiu pamiršti. Visada kitokie ir visada kažkuo panašūs. Tokie nutolę ir tuo pačiu tokie artimi", - rašoma filmo "Sekmadienis toks, koks yra" anotacijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Filmo scenarijų parašė režisierius I. Jonynas, kino juostos operatorius - Ramūnas Greičius, filme skamba Kipro Mašanausko muzika. Vaidina žinomi aktoriai Dalia Overaitė, Regimantas Adomaitis, Arūnas Sakalauskas, Eglė Mikulionytė, Liubomiras Laucevičius, Dainius Kazlauskas, Kęstutis Jakštas, Neringa Varnelytė, profesionalus šokėjas Gytis Ivanauskas, kaskadininkas Saulius Janavičius ir kt. Premjerinį filmą žiūrovams pristatys kino kritikas Skirmantas Valiulis.

Daugiau kaip pusvalandžio trukmės filmas sukurtas studijoje "Cinevera", jame pirmą kartą lietuviško kino istorijoje pritaikytas "Dolby Digital" garsas.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų