REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje šeštadienį (10.18) šaukiamas milijonieriaus Seimo nario Viktoro Uspaskicho kuriamos Darbo partijos steigiamasis suvažiavimas. "Kuriama partija bus ne tik naujausia, bet ir pajėgiausia politinė jėga Lietuvoje", - pranešime spaudai teigia V. Uspaskichas.

REKLAMA
REKLAMA

Tikimasi, kad suvažiavime jis bus išrinktas naujos partijos lyderiu. Suvažiavimas tai pat ketina priimti deklaraciją dėl partijos steigimo, išrinkti kitus vadovybės narius, patvirtinti įstatus ir programą.

REKLAMA

Viena pagrindinių partijos programos siekių, pasak V. Uspaskicho, bus pakeisti Seimo rinkimų sistemą taip, jog visi parlamentarai būtų renkami tik vienmandatėse apygardose.

Dabar 71 Seimo narys renkamas vienmandatėse, 70 - daugiamandatėje apygardoje pagal partijų sąrašus.

Šių metų pradžioje V. Uspaskichui su bendraminčiais nepavyko surinkti pakankamai parašų referendumui dėl Seimo rinkimų sistemos pakeitimo inicijuoti.

Interviu dienraščiui "Respublika" V. Uspaskichas teigė, kad partijos ideologija ir kryptis bus "centristinė, be radikalių nukrypimų į kairę ar dešinę".

REKLAMA
REKLAMA

"Nenorime prisirišti prie ideologijos, todėl ir pavadinimas buvo Darbo partija - toks, kurio nebūtų galima susieti su ideologija", - sakė jis.

Pasak jo, norą įstoti į partiją jau pareiškė per 2 tūkst. žmonių, atstovaujančių įvairiems visuomenės sluoksniams.

"Kuriame partiją, apimančią inteligentiją, darbdavius, mokslininkus, paprastus darbuotojus, bet sąžiningus, tvarkingus", - interviu dienraščiui sakė partijos kūrėjas.

V. Uspaskichas teigia, kad steigiamajame suvažiavime delegatų teisėmis nebus nė vieno Seimo nario, išskyrus jį patį, tačiau pripažįsta, jog Seime "yra norinčių" prisijungti prie kuriamos partijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sprendimas, ar Seime reikia turėti savo frakciją bus priimtas vėliau. Pats V. Uspaskichas priklauso valdančiajai Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) frakcijai ir teigia neketinąs iš jos trauktis. Seimo frakciją gali įkurti ne mažiau kaip 7 parlamentarai.

V. Uspaskichas praėjusią savaitę atsistatydino iš Ekonomikos komiteto pirmininko posto. Savo apsisprendimą motyvavo nepritarimu dabartinės Vyriausybės vykdomai privatizavimo politikai.

Būsima partija, anot jos kūrėjo, yra atvira bendradarbiavimui su visomis politinėmis jėgomis.

REKLAMA

"Dirbsime su bet kuo, bet kuria partija, jeigu tai bus naudinga valstybei", - interviu dienraščiui sakė V. Uspaskichas.

Kartu su žmona jis 2002 metų pabaigoje deklaravo valdąs 161 mln. litų vertės turtą.

Prieš išrenkamas į Seimą V. Uspaskichas vadovavo koncernui "Vikonda", tarpininkavo parduodant Lietuvai dujas iš Rusijos.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų