REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skandalingai pagarsėjęs Lietuvos laisvės sąjungos (LLS) lyderis parlamentaras Vytautas Šustauskas antradienį (10.07) prie Seimo surengė sankcionuotą mitingą, kurio rezoliucijoje raginama išleisti iš kalėjimo "ten nekaltai pasodintus" bei žadama suorganizuoti referendumą prezidento galioms išplėsti.

REKLAMA
REKLAMA

Mitinge dalyvavo Kauno nusikaltėlių autoritetu žiniasklaidos tituluojamo Henriko Daktaro motina, žmona ir dukra. H.Daktaro žmona Ramutė Daktarienė piktinosi šalies teisėsauga, o dukra laikė plakatą su užrašu "Paleiskite broliuką Enriką Daktarą".

REKLAMA

H.Daktaro sūnus Kauno miesto savivaldybės tarybos narys E.Daktaras šiuo metu yra suimtas įtariant jį dalyvavus narkotikų kontrabandoje.

"Tikrieji nusikaltėliai yra ne tie, kurie šiandien sėdi kalėjime už pavogtą vištą, bet tos politinės grupuotės, kurios grobia sklypus gražiausiose Lietuvos vietose, veža bei dengia milijardinę naftos, spirito ir cigarečių kontrabandą", - teigiama mitingo rezoliucijoje.

Kontrabandos dengimu mitingo organizatoriai kaltina tiek dešiniuosius, tiek kairiuosius politikus.

REKLAMA
REKLAMA

Rezoliucijoje taip pat reiškiama parama prezidentui Rolandui Paksui, piktinamasi "politinio nusikalstamo susivienijimo" bandymais izoliuoti "Tautos Prezidentą" ir pašiepti jo autoritetą visuomenės akyse.

Mitingo dalyviai pareiškė esąs pasiryžę organizuoti referendumą prezidento galioms sustiprinti.

Šis siūlymas buvo sutiktas audringais plojimais.

Rezoliucijoje taip pat reikalaujam "išvalyti policiją nuo sadistų", "areštuoti konservatorių ir kitų politikų sąskaitas užsienio bankuose", suspenduoti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko Alvydo Sadecko įgaliojimus, ištirti "Mažeikių naftos" lėšų išgrobstymą ir nustatyti baudžiamąją atsakomybę Vyriausybei bei Seimui už valstybei žalingus sprendimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mitinge dalyvavo per 100 žmonių, daugiausia atvykusių iš Kauno.

Mitingo metu prie Seimo budėjo per pusšimtį policijos pareigūnų, dalis jų dėvėjo neperšaunamas liemenes, kai kurie turėjo šalmus.

Mitingui pasibaigus policijos pareigūnai išsirikiavo aplink Seimą ir užkirto kelią mitinguotojams prieiti prie parlamento pastato. Kai kurie mitinguotojai grasinosi eiti į Seimą "gerti kavos", tačiau jokių incidentų nekilo.

Paprastai prie Seimo vykstančių mitingų metu incidentų nekyla, tačiau 2000 metų gruodį apie pusantro šimto asmenų, dalyvavusių prie parlamento surengtame mitinge, pabandė prasiveržti į trečiuosius Seimo rūmus. Piketuotojus policija sulaikė prie pat durų.

Lietuvos laisvės sąjungos atstovai 2001 metų spalį prie Prezidentūros surengė nesankcionuotą mitingą, kurio metu viešai grasino tuometiniam prezidentui Valdui Adamkui smurtu ir išniekino jo atvaizdą.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų