REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Sąjungos finansų ministrai atmetė bet kokius būgštavimus dėl aukšto euro kurso ir teigė, kad dabartinis kursas atspindi esamas ekonomines sąlygas.

REKLAMA
REKLAMA

Austrijos finansų ministras Karlas Heinzas Grasseris (Karlas Heinsas Graseris) sakė, kad finansų rinkos galėjo per jautriai sureaguoti į Didžiojo septyneto pasisakymus dėl lankstesnės valiutų kursų politikos. Po šių raginimų JAV dolerio kursas euro ir jenos atžvilgiu smarkiai krito.

REKLAMA

"Mes manome, kad euras atspindi dabartinę ekonomikos būklę", - sakė K. H. Grasseris. Nepaisant to, "jau keletą savaičių" į Didžiojo septyneto pasisakymus dėl euro keitimo kurso ypač jautriai reaguojama.

K. H. Grasseris komentavo susidariusią padėtį tuoj po to, kai JAV dolerio kursas euro atžvilgiu nukrito iki žemiausios ribos per tris mėnesius. Panašias mintis išdėstė ir Nyderlandų finansų ministras Gerritas Zalmas (Geritas Zalmas) bei Belgijos finansų ministras Didier Reyndersas (Didjė Reindersas).

REKLAMA
REKLAMA

G. Zalmas teigė "nesąs susirūpinęs" dėl to, kad euro kurso kilimas gali pakenkti euro zonos eksportui ir ekonomikos augimui. Anot jo, euro keitimo kursas tarp 1,10 ir 1,20 JAV dolerio yra "priimtinas".

D. Reyndersas mano, kad euro keitimo kursas nėra problema. Pasak ministro, dabartinis kursas atspindi stiprią Europos ekonomiką: "Aš esu įsitikinęs, kad aukštas euro kursas atspindi stiprią euro zonos ekonomiką".

Antradienį vienas euras kainavo 1,1767 JAV dolerio.

Analitikai ir verslo grupės išreiškė tam tikrų nuogąstavimų, kad daug aukštesnis euro kursas pakenks euro zonos viltims atsigauti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įtakinga Vokietijos lobistinė verslo grupė pirmadienį teigė, kad euro kurso augimas virš 1,25 JAV dolerio ribos taps prasta naujiena Vokietijos eksportuotojams.

"Mes tikimės, kad euras nepakils virš 1,20-1,25 JAV dolerio ribos. 1,25 JAV dolerio riba būtų pragaištinga eksportui. Mes turime to saugotis", - sakė prekybos ir pramonės rūmų DIHK vadovas Martinas van Wanslebenas (Martinas van Vanslebenas).

“Reuters”-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų