REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl gana aukštai išsilaikiusių mazuto kainų šiais metais toliau didėja gamtinių dujų importas į Lietuvą. Per devynis mėnesius šiais metais į Lietuvą buvo importuota 2,039 mlrd. kubinių metrų gamtinių dujų - 16,2 proc. daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį, kai dujų importo apimtys siekė 1,755 mlrd. kubinių metrų dujų.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak "Dujotekanos" generalinio direktoriaus Raimundo Paliuko, dujų importo apimtys šiemet didėja dėl gana aukštai išsilaikiusios mazuto kainos. Jo nuomone, dujų paklausa šiais metais taip pat didėjo dėl šaltų orų metų pradžioje bei dėl mažėjusios dujų kainos.

REKLAMA

Rugsėjo mėnesį Lietuvos vartotojams iš viso parduota 166,5 mln. kubinių metrų dujų, pernai per atitinkamą mėnesį 148 mln. kubinių metrų. Iš šio kiekio "Dujotekana" importavo 79,5 mln. kubinių metrų dujų. Likusį kiekį importavo "Lietuvos dujos" bei "Achema".

Per devynis mėnesius didžiausia Lietuvoje gamtinių dujų importuotoja energetikos bendrovė "Dujotekana" dujų importo kvotą viršijo 54 mln. kubinių metrų, arba 5 proc.

REKLAMA
REKLAMA

R. Paliukas prognozuoja, kad prasidėjus šildymo sezonui dujų poreikis ir sunaudojimas turėtų toliau augti.

Šiais metais į Lietuva turėtų būti importuota apie 2,8 mlrd. kubinių metrų dujų. "Dujotekana" šiais metais taip pat planuoja importuoti 20 tūkst. tonų suskystintų dujų. Pernai į Lietuvą importuota apie 2,6 mlrd. kub. metrų gamtinių dujų.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų