REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Net ir prieš pat balsavimą nesiryžtama prognozuoti, kas laimės pirmalaikius Kalifornijos gubernatoriaus rinkimus - Holivudo aktorius Arnoldas Schwarzeneggeris (Arnoldas Švarcenegeris) ar dabartinis gubernatorius, technokratas Gray Davisas (Grėjus Deivisas).

REKLAMA
REKLAMA

Balsavimo apylinkės atidaromos antradienį 7 val. vietos (17 val. Lietuvos) laiku. Kalifornijos gyventojams teks nuspręsti, ar atšaukti demokratą G. Davisą, kuriam išties trūksta charizmos, ir jei taip, kuris iš 135 kandidatų užims jo vietą.

REKLAMA

Tačiau jau akivaizdu, kad tai, kas prasidėjo respublikonų koordinuojamu protestu dėl G. Daviso ekonominės politikos ir energetikos krizės, dabar virto referendumu dėl respublikonų kandidato A. Schwarzeneggerio, kurį keliolika moterų apkaltino seksualiniu priekabiavimu.

G. Daviso stovykla skelbia, jog nauja 1,2 tūkst. rinkėjų apklausa parodė, kad 50 proc. jų ketina balsuoti už G. Daviso atšaukimą, o 48 proc. nori, kad jis liktų savo poste.

REKLAMA
REKLAMA

Šios išvados neatitinka nepriklausomos visoje valstijoje atliktos apklausos rezultatų, kuriuos sekmadienį paskelbė "Knight Ridder" laikraščiai ir vienas NBC padalinys. Šie rezultatai rodo, kad atšaukti G. Davisą nori 54 proc. rinkėjų, o palikti poste - 41 procentas.

Tačiau abi šios apklausos buvo atliekamos ir prieš, ir po to, kai A. Schwarzeneggeriui buvo mesti kaltinimai seksualiniu priekabiavimu prie 15 moterų ir tuo, kad jis prieš tris dešimtmečius išreiškė susižavėjimą Adolfu Hitleriu.

A. Schwarzeneggerio padėjėjas Toddas Harrisas (Todas Harisas) teigė, kad aktorius vis dar pirmauja, tačiau atsisakė pateikti skaičius ir nurodyti, ar pastarosiomis dienomis jo populiarumas mažėjo.

"Reuters"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų