REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Britų žurnalo "New Scientist" surengta sociologijos apklausa parodė, kurie žmonės laimingiausi pasaulyje ir kurie nelaimingiausi. "Laimingiausiųjų sąraše" pirmoji yra Nigerija, po jos eina Meksika, Venesuela, Salvadoras ir Puerto Rikas. Tuo tarpu Rusijos, Armėnijos ir Rumunijos gyventojai laikomi nelaimingiausiais.

REKLAMA
REKLAMA

JAV sąraše užima 16-ąją vietą, Australija - 20-jąją, o Didžioji Britanija - 24-ąją.

Mokslininkai atliko 65 šalių palyginamąjį tyrimą. Jo organizatoriai pateikė žmonėms klausimus, ar laimingi jie dabar ir ar patenkinti savo gyvenimu. Tyrimas parodė, kad Vakarų Europos, Šiaurės ir Lotynų Amerikos gyventojai jaučiasi esą laimingesni negu žmonės Rytų Europos šalyse, tarp jų - Rusijoje.

REKLAMA

Kriterijai, pagal kuriuos žmonės priskiria save prie laimingų, skiriasi priklausomai nuo šalies ir regiono. Pavyzdžiui, JAV svarbiausia - asmeninė sėkmė ir sugebėjimas dominuoti socialinėje aplinkoje. Japonijoje - galimybė atitikti šeimos ir visuomenės reikalavimus.

Tyrimo rezultatai patvirtino seną tiesą, kad pinigai nėra pagrindinis laimės saikas. Tai rodo beveik nepasikeitęs nuo Antrojo pasaulinio karo laimingų europiečių skaičius, nors jų pajamos per tą laiką smarkiai išaugo.

Išimtis - tik Danija, kurioje laimingų žmonių nuo XX amžiaus vidurio šiek tiek padaugėjo. Tyrėjai sieja tai su pakilusiu danų vartojimo lygiu. Apskritai, sociologijos tyrimo organizatorių nuomone, pinigai, ko gera, trukdo būti laimingam.

"Interfax"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų