REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinių Valstijų prezidentas George'as W.Bushas (Džordžas V.Bušas) sekmadienį atmetė galimybę pasirašyti su Šiaurės Korėja nepuolimo sutartį, kaip to reikalauja Pchenjanas, bet patikino, jog yra ir kitų saugumo garantijų užtikrinimo būdų.

REKLAMA
REKLAMA

"Jeigu mes matysime, kad susidarė palanki situacija paspartinti krizės sprendimą, aptarsime tai su partneriais. Mes nesudarysime nepuolimo sutarties, jeigu jūs apie tai klausiate. Tai neįeina į planus", - per susitikimą su Tailando ministru pirmininku Thaksinu Shinawatra (Taksinu Sinavatra) žurnalistams sakė G.W.Bushas.

REKLAMA

G.W.Bushas pakartojo, kad Jungtinės Valstijos neturi planų įsiveržti į Šiaurės Korėją. "Aš kaip galėdamas aiškiau sakiau, kad mes neturime ketinimų pulti Šiaurės Korėją", - teigė jis.

Pasak jo, Jungtinės Valstijos visas įmanomas galimybes aptaria drauge su kitomis šalimis, kurios dalyvauja derybose su Šiaurės Korėja - Kinija, Rusija, Japonija ir Pietų Korėja.

Šiaurės Korėja jau seniai reikalauja nepuolimo sutarties su Jungtinėmis Valstijomis kaip vienos iš sąlygų, kurią įgyvendinus ji stotų į derybas dėl branduolinių ginklų programos.

Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) duomenimis, komunistinė šalis turi mažiausiai vieną ar dvi branduolines bombas.

"Reuters"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų