REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien (10.11) “Lietuvos ryte” paskelbtose “Vilmorus” visuomenės apklausose matyti, kad prezidentą visuomenė vertina palankiausiai, auga pasitikėjimas policijos vadovu, o jei dabar vyktų rinkimai į Seimą socialdemokratai būtų pirmi, liberaldemokratai su liberalcentristais kovotų dėl antrosios vietos.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentą visuomenė vertina palankiausiai, auga pasitikėjimas policijos vadovu

Nors visuomenės palankumas prezidentui Rolandui Paksui per mėnesį sumažėjo, valstybės vadovas ir toliau lieka palankiausiai vertinamas Lietuvos visuomenės veikėjas.

REKLAMA

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro "Vilmorus" spalio 2-5 dienomis atliktos apklausos duomenimis, R.Paksą palankiai vertina 64,7 proc. respondentų. Tai yra 6,1 proc. punkto mažiau nei per apklausą rugsėjį mėnesį.

Antroje vietoje kaip ir prieš mėnesį yra policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius, kuriuo pasitikėjimas per mėnesį išaugo 4 proc. ir spalį sudarė 62,1 proc.

Visuomenės veikėjų lentelėje policijos vadovas pirmą kartą atsidūrė rugsėjo mėnesį.

Trečioje palankiausiai vertinamų visuomenės veikėtų lentelėje yra Vilniaus meras Artūras Zuokas, kurį palankiai vertina 57,4 proc. apklaustųjų. Tai yra 2,4 proc. punkto daugiau nei rugsėjį.

REKLAMA
REKLAMA

Toliau palankiai visuomenės veikėjai rikiuojasi taip: ketvirtoje vietoje - Seimo pirmininkas socialliberalų lyderis Artūras Paulauskas (57,1 proc.), penktoje - parlamentarė Kazimira Prunskienė (49,8 proc.), šeštoje - Seimo narys socialdemokratas Česlovas Juršėnas (49,4 proc.), septintoje - premjeras socialdemokratų lyderis Algirdas Brazauskas (45,8 proc.), į aštuntą vietą pakilo socialinės apsaugos ir darbo ministrė Vilija Blinkevičiūtė (38,8 proc.), devintoje - sveikatos apsaugos ministras Juozas Olekas (37,3 proc.), dešimtas - krašto apsaugos ministras Linas Linkevičius (36,7 proc.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvęs šalies vadovas populiarumu nusileido dabartiniam prezidentui ir premjerui

Prezidentas Rolandas Paksas yra populiariausių šalies politikų lentelės lyderis, o kadenciją baigusį prezidentą Valdą Adamkų į trečią vietą nustūmė premjeras Algirdas Brazauskas.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro "Vilmorus" spalio 2-5 dienomis atliktos apklausos duomenimis, R.Pakso populiarumas per mėnesį sumažėjo 3 proc. punkto ir spalį sudarė 23,5 proc.

Į antroje populiariausių politikų lentelės vietą pakilo premjeras socialdemokratų lyderis A.Brazauskas. Nors jo reitingas nuo 16,7 proc. rugsėjį smuktelėjo iki 15,5 proc. spalį, jis pakilo į antrą vietą, aplenkdamas V.Adamkų.

REKLAMA

Eksprezidentą kaip geriausiai atstovaujantį savo interesams įvardijo 14,4 proc. respondentų (rugsėjį - 17,3 proc.).

Ketvirtas ir toliau išlieka Seimo pirmininkas socialliberalų vadovas Artūras Paulauskas (11,6 proc.), penkta - parlamentarė Kazimira Prunskienė (6,2 proc.), šeštas - Seimo narys socialdemokratas Česlovas Juršėnas (5,8 proc.), septintas - parlamentaras Viktoras Uspaskichas (5,6 proc.), aštuntas - Liberalų ir centrų sąjungos pirmininkas Artūras Zuokas (5 proc.), devintas - konservatorių pirmininkas Andrius Kubilius (4,5 proc.), o dešimtuką užbaigia policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius (3,7 proc.).

REKLAMA

Šį kartą į populiariausiųjų dešimtuką nepateko Liberalų ir centrų sąjungos pirmininko pavaduotojas Eugenijus Gentvilas bei krikščionių demokratų lyderis parlamentaras Kazys Bobelis, dar mažiau palankių nuomonių nei rugsėjo mėnesį surinko ir Seimo narys Vytautas Landsbergis.

Socialdemokratai pirmi, liberaldemokratai ir liberalcentristai kovoja dėl antrosios partijų populiarumo lentelės vietos

Lietuvos socialdemokratų partija išlieka lyderė partijų populiarumo lentelėje, o dėl antrosios vietos vyksta Liberalų demokratų partijos ir Liberalų ir centro sąjungos kova.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro "Vilmorus" spalio 2-5 dienomis atliktos apklausos duomenimis, socialdemokratų rėmėjų nuo paskutiniosios apklausos rugsėjį sumažėjo 0,3 proc. punkto ir, jei dabar vyktų rinkimai į Seimą, už juos balsuotų 16,1 proc. apklaustųjų.

Į antrą vietą šį mėnesį pakilo Liberalų demokratų partija, už kuriuos balsuotų 9,7 proc. apklaustųjų. Tai yra 0,9 proc. punkto daugiau nei rugsėjį.

Už trečioje vietoje esančią Liberalų ir centro sąjungą balsuotų 8,7 proc. respondentų - tai yra 0,6 proc. punkto mažiau nei rugsėjį.

REKLAMA

Ketvirtoje vietoje likusi Tėvynės sąjunga (Lietuvos konservatoriai) spalį būtų surinkusi 8,2 proc. balsų. Rugsėjį už juos būtų balsavę 8,7 proc. apklaustųjų.

Penktoje vietoje esančios Naujosios sąjungos (socialliberalų) populiarumas per mėnesį padidėjo 0,8 proc. punkto ir spalį buvo 7 proc.

Nors prieš mėnesį krikščionys demokratai, už kuriuos rugsėjį būtų balsavę 5 proc. rinkėjų, būtų patekę į Seimą, per mėnesį jų populiarumas nukrito 0,4 proc. punkto ir į Seimą šios partijos atstovai nepatektų.

Likusios partijos pagal proporcinę rinkimų sistemą į Seimą taip pat nepatektų, nesurinkusios 5 proc. rinkėjų balsų.

38,8 proc. respondentų nežino, už kurią partiją atiduotų savo balsą Seimo rinkimuose. Prieš mėnesį neapsisprendusiųjų buvo 35,8 proc.Seimo rinkimai vyks 2004 metų rudenį.

Visų apklausų rezultatus šeštadienį paskelbė dienraštis "Lietuvos rytas".

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų