REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinės Valstijos antradienį pakartotinai įspėjo savo piliečius saugotis prieš juos nukreiptų teroristinių išpuolių Artimuosiuose Rytuose, nors po karo Irake įtampa regione mažėja.

REKLAMA
REKLAMA

"Nepaisant po pagrindinių JAV karo operacijų Irake sumažėjusios įtampos, pavojus JAV piliečiams ir jų interesams regione išlieka ir jį kelia Amerikos atžvilgiu priešiškai nusiteikę asmenys. Taip pat išlieka teroristinių grupuočių išpuolių pavojus", - sakoma Valstybės departamento pareiškime.

REKLAMA

"Gauta patikimos informacijos, kad teroristų grupuotės gali rengti išpuolius prieš JAV interesus Artimuosiuose Rytuose", - sakoma pareiškime. Ankstesnis JAV piliečius dėl kelionių į Artimuosius Rytus perspėjantis pareiškimas buvo paskelbtas kovo 19 dieną, likus kelioms valandoms iki karo Irake pradžios.

"JAV vyriausybė tebėra labai susirūpinusi dėl JAV piliečių užsienyje saugumo, - sakoma pareiškime. - JAV piliečiai raginami ir toliau neprarasti budrumo ir imtis atitinkamų veiksmų savo saugumui užtikrinti".

REKLAMA
REKLAMA

Teroristai gali rengti savižudžių išpuolius, sprogdinimus, grobti žmones ir panaudoti cheminius ar biologinius ginklus, sakoma pareiškime.

Daugelyje ankstesnių įspėjimų Valstybės departamentas nurodė, kad "teroristai" gali rengti atakas prieš civilinius taikinius, įskaitant klubus, restoranus, maldos namus, mokyklas, viešbučius, kurortus ir paplūdimius.

Neseniai departamentas atšaukė savo ankstesnį perspėjimą JAV piliečiams dėl karo veiksmų Irake vengti kelionių į Artimųjų Rytų šalis ir grąžino į jas savo diplomatus motyvuodamas tuo, kad saugumo padėtis pagerėjo.

Tačiau iki šiol amerikiečiams nerekomenduojama vykti į Saudo Arabiją, kur, kaip prieš savaitę pranešė departamento pareigūnai, teroristai pradėjo rengimosi išpuoliams prieš JAV interesus "paskutinį etapą".

AFP-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų