REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos valdžia ketvirtadienį (05.15) patvirtino pirmąjį ūmaus kvėpavimo takų sindromo (SARS) atvejį šalyje. Ši mirtina liga visame pasaulyje jau nusinešė maždaug 600 žmonių gyvybių.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiosios Britanijos sveikatos agentūra pranešė, kad pacientas jau pasveiko nuo SARS ir nieko neužkrėtė. Agentūros pranešimu, papildomų gyventojų profilaktikos priemonių nereikia. Paciento pavardė neskelbiama.

REKLAMA

"Sveikatos ministerija šiandien patvirtino pirmąjį SARS atvejį Didžiojoje Britanijoje, kai laboratorijoje patikrinti mėginiai parodė teigiamą rezultatą", - sakoma agentūros pranešime.

Didžiojoje Britanijoje dar trys susirgusieji laukia tyrimų rezultatų. Keturi užsikrėtimo SARS virusu atvejai nepasitvirtino.

O Kinija paskelbė, kad mirties bausme arba įkalinimu nuo 10 metų iki gyvos galvos nubaus visus žmones, pažeidusius karantino sąlygas ir sąmoningai ėmusius platinti SARS.

REKLAMA
REKLAMA

Aukščiausiasis teismas ir šalies generalinis prokuroras tokias bausmes nustatė remdamiesi įstatymais dėl trukdymo ligų protrūkių bei kitų nelaimių prevencijai, pranešė naujienų agentūra "Xinhua". Žmogaus teisių gynėjai teigia, kad Kinijos Aukščiausiojo teismo parengtas ir generalinio prokuroro patvirtintas įstatymas yra per griežtas.

Tačiau Kinijos valdžia nuogąstauja, kad epidemija apims iki šiol nepaliestas žemės ūkio provincijas. "Yra rizikos, kad netipinis plaučių uždegimas išplis į kaimo vietoves. Mes turime būti itin atidūs ir atsargūs", - sakė vienas Kinijos žemės ūkio ministerijos pareigūnų.

"Reuters"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų