REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penkių partijų Vilniaus miesto savivaldybės tarybos koalicija, išrinkusi sostinės meru socialdemokratą Gediminą Paviržį, nepaisydama oponentų veiksmų, nuosekliai laikosi savo susitarimų ir laukia teismų sprendimų.

REKLAMA
REKLAMA

Ištikimybę savo koalicinei formulei pirmadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje patvirtino Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Česlovas Juršėnas, Liberalų demokratų partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis. Spaudos konferencijoje taip pat dalyvavo Rusų sąjungai atstovaujantis Sergejus Dmitrijevas ir socialdemokratas G. Paviržis.

REKLAMA

"Esame visi kartu ir laikomės tos pačios koalicinės formulės. Kietai ir nuosekliai laikomės ankstesnių susitarimų, nepaisant to, ką sugalvotų mūsų draugai ar oponentai, laukiame atitinkamų Konstitucinio ir kitų teismų sprendimų", - sakė Č. Juršėnas.

Pasak jo, įsigalioję teismų sprendimai yra vykdytini. "Priklausomai nuo tų vykdytinų sprendimų bus konkretūs mūsų veiksmai", - sakė Č. Juršėnas.

Liberalų demokratų partijos lyderis V. Mazuronis sakė, kad pareikšti apie nesikeičiančią partnerių poziciją paskatino ir oponentų, jo nuomone, nekorektiškas, net destruktyvus elgesys.

REKLAMA
REKLAMA

"Mūsų partijos išrinkti tarybos nariai pasirengę darbui ir dabar dirba ką gali esamoje koalicijoje. Tereikia sulaukti teismų sprendimo, kurie, tikimės, bus palankūs mūsų požiūriui", - sakė V. Mazuronis.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderio V. Tomaševskio teigimu, ši partija, Vilniaus miesto savivaldybės taryboje pasirašiusi sutartį su penkiomis partijomis, tokios pozicijos laikosi ir laikysis ateityje. Jis teigė iš spaudos sužinojęs, kad neva vienas Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas perėjo į Artūro Zuoko rėmėjų gretas, "tačiau oficialiai tokio pranešimo negavome".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

G. Paviržį remiančioje koalicijoje yra socialdemokratų, socialliberalų, liberaldemokratų, Rusų sąjungos ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovų.

Nors spaudos konferencijoje Seime nedalyvavo Naujosios sąjungos (socialliberalų) atstovai, socialdemokratas Č. Juršėnas patvirtino, kad šios partijos pozicija irgi nesikeičia.

Vilniaus apygardos administracinis teismas yra pradėjęs nagrinėti bylą dėl pirmojo naujos kadencijos miesto tarybos posėdžio teisėtumo ir yra sustabdęs jame išrinkto Vilniaus mero socialdemokrato G. Paviržio bei pirmojo vicemero liberalo demokrato Juozo Imbraso įgaliojimus.

REKLAMA

Šis teismas yra kreipęsis į Konstitucinį Teismą, prašydamas skubos tvarka išnagrinėti teisės normas, kurių samplaikoje iškilo abejonių dėl Vilniaus mero ir vicemero išrinkimo teisėtumo. Sulaukęs Konstitucinio Teismo išvadų Vilniaus apygardos administracinis teismas bylą nagrinės toliau. Tokį išaiškinimą Konstitucinis Teismas turėtų pateikti antradienį.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų